HSBC Paypal İşlemi Yapabileceğim Kart Göndermedi
[02 Şubat 2008, 09:00]
Paypal üzerinden yapacağım bir işlem için visa karta ihtiyacım vardı. Hsbc'nin 4440111 no lu numarasını aradım. Ürünleri hakkında bilgi aldım. Karşımdaki operatör yapmak istediğim işlemi onların kartlarıyla yapılabileceğini söyledi.
Bunun üzerine 16.01.2008 tarihinde İstanbul Avcılar şubesinde hesap açtırdım. Kartımın visa olması gerektiğini özellikle belirttim ve formu doldurdum. Formda da visa olarak işaretledim. Atm kartımın 1 hafta, en geç 10 gün içinde geleceği söylendi.
Ama kartım 2 hafta sonra ve Visa Electron değil, Maestro olarak geldi. Kartı iptal ettirdim. Visa olarak yeniden gönderilmesini istedim.
Bunlar yaşanırken bankayı yine defalarca arayarak, gönderecekleri atm kartı ile sanal kart oluşturabileceğimi teyit ettim. Ancak kart geldikten sonra atm kartı ile sanal kart oluşturamayacağımı öğrendim.
Gönderdikleri atm kartı ile paypal üzerindeki işlemimin yapılıp yapılamayacağını da 2 gündür öğrenmeye çalışıyorum. Defalarca aradım ama net bilgi verebilen çıkmadı. Her defasında gün içinde aranacağım söylendi, ama hala aranmadım.
Hsbc'nin isteğim dışında kart göndermesi, beni defalarca yanlış bilgilendirmesi en az 2 haftama mal olmuş durumda.^^
06.02.2008
mrtksn
256701 No lu şikayetim henüz çözüme ulaşmadı; Maduriyetim giderilene dek çözülmemiş olarak işaretlenmesini rica edeceğim.
05.02.2008
mrtksn
iyi günler; ilgili şikayetim hakkında aşağıdaki gelişmeleri bildirmek istiyorum:
1. Şikayetimi sitenize yazdıktan sonra, HSBC Beylikdüzü şubesine gittim. Beylikdüzü şubesindeki bayan müşteri temsilcisi yardımcı olmak için oldukça çaba gösterdi. Sayesinde Avcılar şubesinin yaptığı bir kaç hatayı daha öğrendim; Avcılar şubesi, Hesabımı yanlış açmış, Yabancı uyruklu omama ramen TC uyruklu hesabı açmış. Evli olmamama ramen evli olarak sisteme kaydetmiş. Beylikdüzü şubesindeki hanımefendi, bu hataları da gidermek için oldukça çaba sarfetti. Buradan kendisine teşekkür etmek istiyorum.
2. Bugün Avcılar şubeden arandım. Şikayetimin kendilerine iletildiğini belirttiler. Beni yanlış bilgilendirdiğini hatırlamadıklarını söylediler. Daha sonra da zaten benim başvurumu kendisinin almadığını söyledi. Çözüm olarak, benim zaten yapmış olduğum başvuruları yapabileceğini belirtti. Çözüme yönelik hiçbir adımda yardımcı olmadığı formlardaki hataların benden kaynaklanıp kaynaklanmadığını sorguladı. Evet formda evli olduğumu ve visa değil de mastercard istediğimi işaretlemiş olma ihtimalim tabi ki var(Her nekadar bunu yapmadığıma emin olsam da) ama pasaport bilgilerimle bana TC hesabı açmış olmalarında benim hatam olması olasılık dışı. Başvuru formumun defalarca yanlış okunduğu apaçık ortada.
HSBC beni yanlış bilgilendirerek ve hatalar yaparak oldukça zor bir duruma düşürdü. Şikayetimin giderilmesinin tek yolu şu durumda bir an önce limiti 10ytl bile olsa bir VISA kredi kartı göndermeleri.
Bu sayede yapabileceğimi söyledikleri ama yapamadığım PayPal işlemlerimi yapabileceğim, sanal kart oluşturabileceğim.
04.02.2008
İyi çalışmalar,
Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.
Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.