251433 |

| HSBC'nin Kapanmış Kredi Kartına Borç Nasıl Gelir?
betunal
[21 Ocak 2008, 09:00]
Uzun zamandır kullanmakta olduğum kredi kartımı, yıllık kart kullanım ücreti uygulamasından dolayı tüm borçlarımı tek seferde ödeyerek kapattım. Hizmetlerinden memnun olmama ve her zaman ödemelerimi düzenli yapmış olmama rağmen, yılık kart kullanım ücretini; HSBC ile çalışmanın cezası olarak gördüğüm için, sonunda bunu yapmak durumunda kaldım.
Her kesintide bunu şikayet etmekten ve bu konuda çaba harcamaktan sıkılmıştım çünkü. İşin en acı tarafı, kartı kapatmak istememden sonra, çok sevimli olan ilişkiler birden bire mutasyona uğradı.
Acaba bu gerçek kimlik idi de ben mi seneler sonra keşfettim, lütfen saflığıma verin. Hatta bir tanesinin kapatmak istememin sebebinin, yıllık kart kullanım ücreti olduğunu açıkladığım sırada, tüm borç tutarına tekrar giderayak kullanım ücreti eklemek istemesi ve bunu da sesinden anladığım kadarı ile büyük bir zevk duyarak yapması inanın midemi bulandırdı. O saatten sonra benim için artık HSBC'ye dönüş yoktu.
Toplam borcumu öğrendikten ve HSBC'ye 01.10.2007 tarihinde toplu olarak yatırmamdan sonra da kartı kapatmak öyle kolay olmadı. Banka yetkilileri, müşteri temsilcilerinin de belirttiği toplam borç tutarını aynen onayladı ancak kapatma işlemini telefonla yapabileceğimizi bize bir kez daha hatırlattı.
Her müşteri temsilcisi birbiri ile son derece çelişkili ifadeler kullanarak, kimisi kartı kapatamayacağını, kimisi yetkili olmadığını, kimisi 1 hafta sonra aranacağımı ve bu şekilde kartın kapatılacağını söyledi. Anlayacağınız bu kadar net, dürüst ve yalın tutumlar karşısında bir kez daha güven tazeledik.
Sonunda hiçbir borcumun bulunmadığını teyitleştikten sonra 03.10.2997 tarihinde bir tanesi ile tartışmak zorunda kalarak kartı kapatmaya ikna ettik. Bu arada hesap ekstre mailleri gelmeye devam ediyordu. İnanır mısınız bu bile beni rahatsız etti, çünkü bununda altından birşey çıkacakmış gibi geliyordu.
Müşteri temsilcilerini tekrar aradım. Maillerin sebebini sordum. Bilgilendirme amaçlı diyerek durumun masumiyetine inandırdılar. Daha sonra bir daha ses çıkarmadım. Ama oda ne! 03.10.2007'de kapatılmış ve imha edilmiş olan bir karta Ocak 2008 ekstresi geliyor ve yaklaşık 22 YTL borç tutarı. !
Sayın yetkililer. Siz bana ve benim gibi ödemelerini düzenli yapan insanlara, işkence falan mı yapmaya çalışıyorsunuz. Benim borcum falan yoktur. Bu kart kapatılmıştır. *~* |