243314 |

| HSBC Atm'nin El Koyduğu Kartı Gün İçinde Veremedi
murattiraka
[29 Aralık 2007, 09:00]
18.12.2007 salı akşamı saat 17.47 de İstanbul'dan Bursa'ya seyahat ettiğim sırada kredi kartı borcumu ödemek için Hsbc Yalova şubesine uğradım. Kredi kartımı atm cihazına soktum, işlemleri yaptım ve paramı hazırladım fakat o arada atm cihazının ekranında ünite arızası sebebi ile karta el konuldu yazdı.
Kapıya gittim. Kapıyı yarım şekilde açmış ve oradan bir adamla konuşan güvenlik görevlisini dinledim. Onunla konuşan adamın da aynı cihaz parasına el koymuş. Adam Yalovalı olduğu için pek umursamadı, diğer gün geleceğini söyledi.
Daha sonra güvenlikçi ile ben konuşmaya başladım. Bana gayet rahat tavırlarla, hiçbir şey yapamayacaklarını ve kovar gibi sözlerle gitmem gerektiğini söyledi. Ben ona içeride yetkili varsa görüşmek istediğimi söyledim. “Var ama görüştürmem” dedi ve gayet kötü şekilde bizi oradan kovdu.
Hsbc müşteri hizmetlerini aradım. Rahatsızlığımı belirttim. Yarın tekrar Bursa'dan dönmem gerekecek, sizin bankanizin hatası yüzünden bu bana büyük zarar dedim. Çünkü atm de hiçbir uyarı yoktu. Zaten olsaydı ben hiçbir hak talep etmezdim.
telefondaki görevli bankayla görüşeceğim diyerek hatta bekletti. Geri döndüğünde hiçbir şey yapamayacaklarını söyledi. Ona elimde atm arızasından dolayı olduğuna dair atm makbuzu olduğunu ve maddi manevi adli yönden hakkımı arayacağımı söyledim.
O akşam Bursa'ya gittim ve ertesi gün tekrar Yalova'ya dönmek zorunda kaldım. Çünkü ertesi gün bayramdı ve karta ihtiyacım vardı. Bu da bana maddi manevi büyük yük oldu. ^^ |