ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

HSBC Kredili Mevduatın İşleyiş Biçimi Müşteri Aleyhine! grifare  [06 Aralık 2007, 09:00]
2 Kasım 2007 tarihinde, hesabımdaki para tutarı kadar internet bankacılığıyla vadeli hesap açmak istedim. Ancak yatırmış olduğum 2.500 YTL'nin 2.300 YTL kısmı saniyesinde fona aktarılmış olduğundan, farkına varmadan toplam 3.000 YTL kredi çekerek hesabı açtım. O esnada kredi çekmekte olduğuma dair hiçbir uyarıyla karşılaşmadığım gibi, otomatik fon da kendisini devreye sokmadı.

Yaptığım hatayı 30 saniye içinde kendim fark ederek, açmış olduğum o hesabı hemen kapattım. Bankadan bir tek kuruş bir yere gitmedi ama kendi param ayda yaklaşık %1 faizle işlerken, bana sistem tarafından %4,5 faizle yaklaşık kendi param kadar kredi satıldı (tabii ayda %4,5 ayrı bir konu, ona girmiyorum).

Bu işlemin sonucunda fazladan çektiğim tutar için 1 günlük faiz tahakkuk edeceğini öngörmüş ve biraz bozulmuştum. Ancak şimdi gelen ekstrede, bu 30 saniyenin işlemin cuma günü olması nedeniyle 3 işgünü sayıldığını ve çekilen paranın tamamını kapsadığını, sonuçta 13.48 YTL faiz tahakkuk ettiğini gördüm. Buna vergiler ve masraflar henüz dahil değil.

Şikayetimin teknik unsurları;
1 Neden kredili mevduat hesabı krediden para çıkarken müşteriye uyarı vermiyor? Bu başka bankalarda böyle, sadece bir basit uyarı gerekliydi. Burada kötü niyet olması bile banka aleyhine bir dava konusu olabilir.

2 Müşterinin hesapta parası varken sistem onu fonda tutup, neden müşteriye ayrı bir işlemmiş gibi kredi veriyor da kendi parasını devreye sokmuyor? Bu zaten hiç kabul edilebilir gibi değil.

3 Çekilen paranın faizi eksi bakiye tutarınınki kadar olmalıydı, o rakam da sadece yaklaşık 500 YTL edecekti. Gerçekte para bankadan bir saniye için bile hiçbir yere ayrılmadan ben nasıl oldu da bankaya borçlandım? Üstelik eksiye düşen rakamın 5 misli kadar ve 30 saniyede 3 gün kadar?

Talebim; kanımca kötü niyetli yazılım marifetiyle benden alınan 13,48 YTL'nin iadesi. Şubeye girdiğimde cüzdanımdan para düşürsem ve onu bankacılar benden daha atik davranıp yerden benden önce alsa, para bankaya ganimet mi kaydediliyor?%

Arkadaşına Gönder

06.12.2007 grifare Faiz iadesi şimdi gerçekleşmiştir, memnun müşteri ikonuna olan itirazımı geri çekiyorum. Teşekkürler, sitenizin yaptırım gücü gerçekten yüksek.

06.12.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.
MÜŞTERİ İLETİŞİM BÖLÜMÜ

06.12.2007 grifare "Gerekli yönlendirmeler" nelerdir bilmiyorum ama, HSBC'den gelen bir otomatik cevap üzerine hesabımdan kesilen para iade edilmedikçe memnun müşteri gibi gösterilmemin kanımca bir anlamı yok. Kesinlikle memnun değilim!

06.12.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.