234783 |

| HSBC Borcumu Ödediğim Halde Yine Hesabımdan Para Çekti!
semaata
[29 Kasım 2007, 09:00]
Hsbc kredi kartıma olan borcumu son ödeme gününde btm yi kullanarak ödedim. Para otomatik olarak hesabıma geçti. Birkaç gün sonra hesaplarımı incelerken, vadesiz hesabımdan kredi kartıma otomatik virman yapıldığını ve hesabımın eksiye düştüğünü gördüm. Bankayı aradım.
Müşteri yetkilisi, son ödeme gününde sabah kontrol yapıldığını, akşam da hesaptan otomatik olarak paranın çekildiğini söyledi. Sorun şu ki; ben son ödeme gününde borcumu ödemişim ve btm den ödemişim. 200 YTL lik borç için benim extradan 200 YTL me daha el konmuş. Paranın hesabıma geri gönderilmesini istediğimde de böyle bir işlem yapılırsa kredi kartından para çekmiş gibi sayılacağımı ve onun için de faiz ödemem gerekeceğini söylediler.
Özetle durum şu: ödeme yaptığım halde hesaptan para çekiliyor, eksiye düşüyorum, bir de ondan dolayı faiz ödemem gerekiyor, bir de paramı geri almak istediğimde faiz ödemem gerekecek. Bu benim hatam mı, sistemin hatası mı? Kaldı ki ben kredi kartıma otomatik ödeme talimatı da vermedim, ki verilmiş olsa bile bu sistem bu parayı neden gün sonunda, 23.59 gibi bir saatte değil de daha erken bir saatte çeker? ^^ |