225504 |

| HSBC'den Hesap Kesim Tarihi Değişikliği
luminous
[30 Ekim 2007, 09:00]
Hsbc'ye ait campus kartımın hesap kesim tarihini maaş tarihlerime göre ayarladım. Ancak takip eden ay içerisinde 5 ay öncesinde yapmış olduğum bir alış verişin iki taksitinin aynı ay içerisinde ektrama yansıdığını fark ettim. 4440111'i aradım, ancak sabit telefonum olmadığı için cepten aradım. Hemen telefon açıldı, karşıma operatör çıktı.
Açıkçası o anda bankayı tebrik ettim ama meramımı ona anlatamayacağımı, tekrar aramam gerektiğini, şifre girişi yapmam gerektiğini söyledi. Daha sonra aradığımda ise karşımda birini bulana kadar 10 dakika geçmişti. Bu 10 dakikanın ücreti de cep telefonu faturama yansıdı tabi.
Daha sonrasında görüştüğüm operatör ekstrama yansımız olan aynı alışverişe ait iki taksitin hesap kesim tarihi değiştirildiğinde normal olduğunu bu durumun olabileceğini söyledi. Ancak daha önce yaptığım alışverişin taksitlerinin beş ay geçmesine rağmen nasıl hesap kesim tarihini değiştirmemden etkilendiğini anlamadım.
Bu durum hakkında internet sitesinde hiçbir ibare bulunmaması da cabası. Ayrıca yapmış olduğum diğer taksitli alışverişlerin bu durumdan niye etkilenmediğini anlamadım. Ayrıca telefon cevap sisteminin sadece müşteriye oyalamak amacına yönelik olduğunu düşünüyorum çünkü sonuca 15 dakikada ulaşamadım. Bu durum için şikayette bulunmak istediğimi ve daha yetkili biri ile görüşmek istediğimde aynı cevabı alacağımı söylediler.^^ |