ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

220742

HSBC Kart Aidatından Vazgeçsin mburakozbay  [16 Ekim 2007, 09:00]
Çok uzun zamandır kullandığım Hsbc kredi kartıma yıllık üyelik ücreti olarak 40 YTL yansıtılmış. Ekstremi görünce hemen 444 0 111 numaralı telefonu aradım. Görüştüğüm yetkiliye çok uzun yıllardır kullandığım bu kredi kartının yıllık kulanım ücretinin iptalini rica ettiğimi söyledim.

Gerekçe olarak da aylık ortalama 1000 YTL nin altına düşmeyen harcama ortalamamı ve medyada yer alan bu tahsilatın tüketici hakem heyetine başvurulması yolu ile iptal edilebildiği bilgisini ilettim.

Bana verilen cevap: çok eski bir müşterimiz olduğunuz için sizi kaybetmek istemeyiz, ancak alınan bu kart ücreti tamamen yasal, üzgünüz, yapabileceğimiz hiçbir şey yok oldu.

Konu hakkında pek çok kişinin yaşadığı mağduriyetimin giderilmesi için gereğini bilgilerinize sunuyorum. ^^

Arkadaşına Gönder

18.10.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Bankamız uygulamasi ile ilgili olarak e-mail araciligi ile detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.
MÜŞTERİ İLETİŞİM BÖLÜMÜ

18.10.2007 mburakozbay Kredi kartı yıllık ücretine itirazım sizler tarafından HSBCye aktarıldgını bana mesajla bildirmiş ve benimle firma yetkilisnin temas saglayacagını bildirmiştiniz.

Benimle sağladıkları temas standart bir metini mail adresime yollamak oldu. Yapılan açıklamada bizlere daha iyi hizmet vermek için vs bu ücretin alınmasının bizler tarafından makul gorulmesi ayrıca imza ettiğimiz kart uyelik sozlesmesindeki maddeler arasında bunun bulundugu yani kanuni oldugu var.

Samimiyetten uzak bu yaklaşımlarına eleştirilerimi yayınlamanızı ve kendilerine iletmenizi rica ediyorum.
1) Ben beymen card sahibi olarak önce otomatikman advantage sonrada HSBC advantage kart sahibi oldum. Yıllar önce imzaladığım kart sözleşmesinde ne var bunu bilmiyorum ama gecen yıl kendilerine itiraz ettiğimde itirazımı makul karsılamıs ve üyelik ücretini bir sonraki ekstre doneminde mahsup etmişlerdi. Bu tutarsızlık degılmıdır?
2) Kanunı yola basvurmus olan ve basvuruldugu takdırde mahkemelerin tuketıcı lehine karar verdiği hepimizce malum muadil itirazlardaki şahıslar kredi kartı sözleşmesi imza etmemişlermiydi. Yani olurda buna kalkısırsan bu tamamen kanunidir kalkışma demek istemekte ve kişinin iradesini ipotek altın almak istemektedirler.
3) Hepimizce malumki o sozlesmede her ne maddeye guvenıyorlarsa, işi gucu bırakıp kanuni hak arasam sonuc lehıme olacak ama atacagın tas urkutecegın kurbaga ya deger mı degmez mı hesabı sonucu lanet olsun dıyerek vazgecmekteyız ve bankalarda bunu kullanmakta. Lütfen masumane sözlerle vs kimse kimseyi kandırmaya ve gonlunu almak için konu hakkındaki dikkati başka yönlere çekmeye çalışmasın.

Saygılarımla,

Mehmet Burak ÖZBAY

16.10.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kart ücreti uygulamasi ile ilgili olarak e-mail araciligi ile detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.