219475 |

| HSBC Çalınan Kredi Kartı Bilgilerimle İnternetten 920 YTL'lik kontör Yüklemesi!
handosh
[10 Ekim 2007, 09:00]
Bugün HSBC internet şubesinden kalan limitimi kontrol etmek istedim. Limitin düşüklüğünü fark ettiğimde şaşırdım ve onay bekleyen harcamalar kısmında 6 adet 115 YTL'lik 5.10.2007 tarihli Turkcell İletişim e-commerce satış ve 6.10.2007 tarihli 8,00 YTL'lik Es İletişim adı altında bir satış işlemi olduğunu gördüm. Bu işlemler tarafımdan gerçekleştirilmediği için hemen HSBC'yi aradım, müşteri hizmetleri yetkilisine bağlanma çabalarım yaklaşık 20 dakika sürdükten sonra kendilerine durumu anlattım ve hemen kartımı iptal ettiler.
Daha sonra 3–4 gün önce tutarını şubeden öğrenip ödediğim 10 Ekim 2007 son ödeme tarihli Eylül ayı ekstremi incelediğimde 10.09.2007 tarihli Vodafone kontör yükleme - 220 YTL'lik bir işlem daha gördüm ve tabii ki bu işlemi de ben gerçekleştirmemiştim. 10.09.2007 tarihinde HSBC kredi kartımla 220 YTL Vodafone kontör yüklemesi yapılıyor. Daha sonra 5.10.2007 tarihinde 6 tane (!) üst üste, HSBC yetkilisinden öğrendiğim bilgiye göre yaklaşık 2 dakika arayla Turkcell kontör yüklemesi yapılıyor. Hatta kart bilgilerimi benden habersiz kullanan bu kişiler 5–6 kere daha 115 YTL'lik kontör yüklemesi girişiminde daha bulunuyorlar ancak kart limitim yetmediği için banka bunlara onay vermiyor. Üstüne sanırım bir ufak deneme için 8 YTL'lik Es İletişim adına bir ödeme daha yapılıyor.
Öncelikle seviniyorum ki kart limitimi her zaman düşük tutmayı tercih ettim, yoksa şu anda bilgim dahilinde yapılan 920 YTL'lik değil milyarlarca lira kart borcum olacaktı. Bu işin başka bir boyutu, HSBC müşteri temsilcilerinin bilgisizliği, onlara ulaşmaktaki güçlük vb bunlar zaten ayrı bir şikâyet konusu, zaten diğer şikâyetlerim incelendiğinde bunların sadece HSBC ile ilgili olduğu anlaşılacaktır.
Demek ki benim HSBC ile sorunlarım bitmeyecek. Bir banka nasıl olur da internet üzerinde yapıldığını anladığım bu kontör satışlarına onay verebilir? Ardı ardına 6 kere 115 YTL kontör alınıyor, bir de üst üste bir bu kadar daha işlem yapılmak isteniyor. Ben bugün kontrol etmeseydim banka beni aramayacaktı bile, böyle bir işlem yapılmak istendi biz onay vermedik haberiniz var mı diye. Öte yandan Turkcell hattım var ama faturalı bu bilgi yani telefon numaram HSBC'de zaten var. Vodafone hat falan da kullanmıyorum. Bir banka yeri geldiğinde 50 YTL'lik EFT işlemi için telefonla onay istiyorken, 698 YTL tutarındaki internet işlemleri için nasıl onay verebiliyor? Buna ilişkin itirazımı yaptıktan sonra mesafeli satışlar yönetmeliği 10. maddesine göre 10 gün içinde bu işlemlerin iptalini istiyorum.% |