ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

HSBC Kredi Başvurumu 4 Gün Yerine 17 Günde Olumsuz Sonuçlandırdı nuhmehmet  [22 Eylül 2007, 09:00]
Bireysel kredi başvurum 2 hafta süresinde Hsbc Bank'ta nasıl olumsuz sonuçlandı? İbretle okuyunuz. 3 Eylül 2007 tarihinde televizyonda Hsbc'nin verdiği bir reklam akabinde ihtiyaç sebebi ile hemen 4499'a kredi yazıp gönderdim. Sonra internet sitesine de girip şartları nelermiş diye kontrol ettim ki ne olur ne olmaz boş yere zaman kaybetmeyeyim diye.

Sitede hemen kredi başvuru adımından da kredi hesaplayıcısını da kullanarak(bilirsiniz maaşınızı belirli rakamlarla çarpıp ne kadar kredi alabileceğinizi söylüyorlar) tekrar başvuruda bulundum. Başvurumun tamamlandığını ve bana 4 iş günü içerisinde dönüleceğini söyleyen mesajı da aldıktan sonra gönül rahatlığı ile sayfayı kapattım.

Fakat aradan geçen 5 günün sonunda bana ne dönen ne arayan oldu. Bankanın yerel şubesine gittim. Orada bulunan nazik bir hanımefendi kendisinde böyle bir bilginin bulunmadığını, iş yoğunluğu sebebi ile bankanın bana dönemediğini izah etmeye çalıştı. Daha ayrıntılı bilgiyi de 4440111 numaralı telefondan alabileceğimi ayrıntılı olarak izah etti.

Ben müsait bir zamanını bulup bankanın telefonunu çevirdim. Bir kaç dakika sonra bir hanım bu bilginin daha ekranlarına ulaşmadığını, bir kaç gün sonra tekrar denememi önerdi. Bu böylece 17 gün sürdü. Geçen günler içerisinde ekranlarına düşen bilgilerden de bu arada kredimin 2 adımının onaylandığını öğrendim.

Ben yine geçen 17 güne benzer günlerden bir gün, saf saf kredimin onaylanma durumunu öğrenmek için Hsbc'ye telefon açtım. telefondaki bir o kadar kibar olan ** beyden durumumu öğrenmek istediğimde maalesef onaylanmamış cevabını aldım. Onaylanmama sebebini öğrenmeye çalıştım fakat ısrarla neden onaylamadığını bilmediğini söylediği 18 dakikanın sonunda beni müşteri ilişkileri departman amiri ** hanıma aktardı.

** hanıma yaklaşık olarak 15 dakika boyunca benden internete hatta banka şubesinde istenen bütün belgelere sahip olduğumu izah etmeye çalışmamın ardından ** hanım kendisinin yardımcı olamayacağını söyledi. Aslında bu bilginin bana yasal olarak bilgi edinme sürecinde verilmesi gerektiğini hatırlatınca da kredi isteğimin neden olumsuz olarak sonuçlandığının bilgisini alabilmem için beni bir yerlere not aldı.

Şimdi benim anlayamadığım bir kaç soru var; neden benim hakkımda yapılan bu soruşturmanın ayrıntıları hakkında bilgi alamıyorum? İstenilen belgelerim var olmasına rağmen neden keyfi olarak reddediliyor? Benim boşa giden 17 günümü kim karşılayacak?^^

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
24.09.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra e-mail araciligi ile detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.