214064 |

| HSBC Borcunu Geciktirenleri İşyerine Küçük Düşürme Gayretinde
minoset2003
[22 Eylül 2007, 09:00]
Hsbc'den yaklaşık 2 yıl önce 36 ay geri ödemeli konut kredisi kulandım. Şu aralar ise geri ödeme konusunda zorluk yaşıyorum, ancak hiçbir zaman 2 aydan fazla geciktirme durumu olmadı. Bu gecikme durumlarında ise sürekli Hsbc yetkilileri tarafından aranıyor ve uygun bir lisanla bilgilendiriliyor ya da uyarılıyordum. Taa ki bu gün öğlen 12'ye kadar.
Bugün işyerimi arayan bir Hsbc yetkilisi işyerimdeki bir arkadaşımdan beni soruyor. Ben o sırada işyerinden çıkmak üzere olduğumdan, arkadaşa telefona o an bakamayacağımı söylüyorum. Arkadaşım durumu yetkiliye iletiyor. Bankacı gayet sert "ben duydum sesini, çabuk telefona ver onu" diyerek ilk bombayı patlatıyor.
telefonu alıyorum ve bir an karşımdaki kadının konuşmalarıyla "acaba ben hangi dağ başında hangi tefeciden para almıştım" diye düşünmeye başlıyorum. Sonra birden benim tefeciyle ne işim olur diyorum, ben kurumsal kimliğine güvenerek ve kendine sadece Türkiye'de değil dünyada bir prestij oluşturmuş bankadan yasal çerçeveler dahilinde ve yazılı sözleşmelerle bir kredi hizmeti satın aldığımı fark ediyorum.
İyi de bu telefonda Hsbc'den aradığını söyleyip bana hakaretler ve tehditler savuran kadın da kim? Hsbc, kurumsal kimliğini böyle tiplere mi emanet ediyor? Hsbc Türk insanını cahil, Türkiye'yi de dağ başımı sanıyor?
Eğer böyleyse tebrikler, bu kafayla bu kadar iş yapmanız hayret verici. Eğer değilse bu saygıdeğer hanımefendi benden bir özür lütfunda da mı bulunmayacak? Ben zor durumda kalmış olabilirim, ödemelerimi geciktiriyor alabilirim, hatta-ki böyle bir durum da yok- hiç ödeme yapmıyor da olabilirim.
Siz eğer kurumsal kimliğe sahip olduğunu iddia eden bir bankaysanız sözleşmeler, kanunlar ve yönetmelikler kapsamında ne yapmanız gerekiyorsa onu yaparsınız. Haciz mi getirirsin, evimi elimden mi alırsın, yasal çerçeveler kapsamında her şeyi yaparsın. Ancak tek bir şeyi yapamazsın. Bana telefon açıp da benim işyerimde, benim makamımda, benim elemanlarımın yanında beni hem hakaret hem de tehditle küçük düşüremezsin.^^ |