ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

207847

HSBC'nin Yollamadığı Şifre Yüzünden Yapamadığım EFT! turquanz  [03 Eylül 2007, 09:00]
Ben Hong Kong'da yaşayan ve ticaret yapan Türk vatandaşıyım. Daha önce İstanbul'da ikamet ediyordum. Türkiye'de HSBC İstanbul şubesinde hesabım var. 2 konuda ciddi şikâyetçiyim HSBC'den.

1- Hesabımdan 29 Ağustosta 45 YTL Telekom fatura ödemesi adında bir bedel kesilmiş. Bu ne hakla kesilebilir? Benim İstanbul'da kullandığım telefon ve ADSL hesabı Mart ayı başından itibaren borçları ödenip kapatılmıştır. Hesap açtırırken vermek zorunda olduğum(!) otomatik ödeme talimatı için telefon faturamı gösterdim. Ancak bu hiç aktif olmadı halen de aktif değil, çünkü ortada borç yok fatura yok.

2 kez internet hesabım üzerinden e-mail attım HSBC'ye bu konuda ancak dönen ve soran yok henüz. HSBC Türkiye'ye çok kızgınım. Mağduriyetimin acilen telefi edilmesini istiyorum.

2- İnternet üzerinde EFT işlemi sırasında kayıtlı cep telefonuna tek kullanımlık şifre uygulaması var. Ben daha önce Türkiye'de olduğumdan Türkiye'deki GSM numaram kayıtlıydı. Daha sonra yurtdışına yerleşince üyelik bilgilerimi güncelledim ve mecburen kayıtlı numaramı değiştirmek zorunda kaldım. Yoksa EFT ve birçok işlemi internet üzerinden gerçekleştirmeyeceğim. Yurtdışı operatöre kayıtlı cep numaramı kayıt bilgilerime ekleyip kaydettim. Ancak EFT yapacağım sırada tek kullanımlık şifre gelmedi. Tekrar denedim aynı sonuç.

Acil yapmam gereken EFT'yi bu şekilde yapamadım. Çevremdeki insanlara mahcup oldum ve halen bu durum devam etmekte. E-mail atmama rağmen döneceğiz demelerine rağmen bir sonuç yok henüz. Hong Kong HSBC ile çalışıyoruz. Buradaki mantık ve müşteri memnuniyeti neden bizim ülkemize yok? Bir imza ile tüm bankacılık işlemlerini yapabilirken, teknoloji son derece ilerde iken, neden halen çıkmaz sokaklarda dolanıp duruyorlar anlamıyorum. Aşırı derece mağdurum. İvedilikle çözüm istiyorum çarşaf dolusu e-mailler değil.%

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
03.09.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra, irtibat telefonlarından ulaşılmaya çalışılmış, ancak ulaşılamaması nedeni ile, formda belirttikleri e-mail adresleri aracılığı ile detaylı bilgi verilmiştir.

Müşterimizin tarafimiza tekrar ulaşmak istemesi durumunda, memnuniyetle kendilerine bilgi verilebileceğini iletmek isteriz.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.