200040 |

| HSBC'nin Muhteşem Çözümü İşe Yaramadı
arzud
[10 Ağustos 2007, 09:00]
Hsbc müşteri hizmetlerinden aldığım yanlış bilgiyle ilgili şikayetime istinaden az önce firmadan yetkili kişiden dönüş aldım. Bana telefonla yanlış bilgi aldığımı tespit ettiklerini ancak Setur'la yaptığım görüşmede Setur'un bana doğru bilgiyi verdiğini, dolayısıyla itirazımla ilgili olumlu yanıt veremeyeceklerini ifade ettiler.
Yani Hsbc kendi kampanyası için kendi müşteri hizmetlerinden değil Setur'dan aldığım bilgiye güvenmemi istiyor. Oysaki ben Setur'dan doğru bilgiyi aldığımı şikayetimde de belirtmiştim. Buradaki sorun benim doğru bilgiyi şikayetimde de vurguladığım üzere "rezervasyonum tamamlandıktan" sonra almam. Ve iptal seçeneğim olmadığı bilgisinin paylaşılması.
Ancak rezervasyon iptali olmadığı özellikle vurgulandığı halde Hsbc neden o görüşmede itiraz etmediğim sorguluyor. İtirazımdan emin olduğum için de bu bilgiyi Setur'dan rezervasyon tamamlandıktan sonra aldığımı ve gerekirse o görüşme kayıtlarını Setur'dan alıp dinleyebileceklerini belirttim.
Ancak görüşme kayıtlarını kendileri dinleyemiyorlarmış. Bu durumda Setur'un bilgi verme kalıplarında bir sorun var çünkü rezervasyon tamamlandıktan sonra bana bu bilgiyi veriler.
Kaldı ki madem iptal edilebiliyordu ben bu bilgiyi Hsbc'den böyle almamıştım dediğimde o zaman iptal edelim, siz görüşün diyebilirlerdi. Bunu da demediler ve yanlış bilgi aldığım halde Hsbc mağduriyetimi bir türlü kabullenemedi.
Bu görüşmeden sonra da bankadan dönüş alamadım. Yani Hsbc kendince yanlış bilgiyi örtbas etmenin, müşterinin şikayetini haksız çıkarmanın kılıfını arıyor. Hsbc kartımı iptal edip hakkımı tüketici mahkemesinde de arayacağım.^^ |