ŞikayetVar

Sonraki >>

HSBC Bank

198915

HSBC Müşteri Hizmetleri Kabusu arzud  [04 Ağustos 2007, 09:00]
Son 10 gündür HSBC müşteri hizmetlerinden aldığım bilgilerle tavır ve yaklaşımla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Müşteri ilişkileri kanalıyla acil olarak ilettiğim talebime yaklaşık 2 gündür dönüş alamadığımdan yazma gereği duydum.

Hafta başında kart gönderimiyle ilgili HSBC müşteri hizmetleriyle yaptığım bir görüşme sırasında müşteri temsilcisine advantage tatil uygulamasında avans puan kullanımında 365 günde içerinde avans kullandığım puanlar kazanılmamış olursa ektreme hangi ücretin (4 kat kullandığım tutarmı yoksa sadece para puan karşılığımı diye) ne olacağını sordum. Kendisinden "Dört ile çarpılmış hali değil kullandığınız para puan ekstrenize borç olarak yansır" cevabı aldım.

Bu cevap doğrultusunda sonraki gün yine müşteri hizmetlerini arayarak 73 YTL karşılığı avans puan kullanarak 4-5 Ağustos tarihlerine Silivri Klasis Otel'e rezervasyon yaptırdım. Rezervasyon işleminin tamamlanmasından sonra görüştüğüm kişi bir önceki gün müşteri temsilcisine özellikle sorduğum soru sonucu aldığım cevabın tam tersi bir bilgi verdi. Yani 365 gün içerisinde avans kullandığım para puanlar kazanılmazsa ekstreme 4 çarpılmış rezervasyon tutarının hatta %10 ceza tutarıyla beraber borç olarak yansıltılcağını belirtti.

Ayrıca rezervasyonlarda para iadeli rezervasyon iptali ve tarih değişikliği uygulaması olmadığını da ekledi. İptal seçeneğim de olmadığından tekrar müşteri hizmetlerinizi arayarak bir önceki gün aldığım hatalı bilgi doğrultusunda rezervasyon yaptığımı eğer puanı 365 günde kazanamazsam yansıyacak tutarın 73 YTL değil 292 YTL hatta %10 ceza olduğu bilgisi bana verilmiş olsa bu rezervasyonu kesinlikle ve kesinlikle avans puan kullanarak yaptırmayacağımı aktardım.

Görüşme kayıtlarının dinlenmesini ve rezervasyonumda 2 gün sonra olduğundan ben otele giriş yapmadan bana acilen dönülmesi talebimi ilettim. Ancak 2 gündür bana hiç bir dönüş yapılmadı. Bu sürede bilgi almak için defalarca aradığımda aldığım yanıtsa prosedürler ve iş akışlarıydı. Yarın saat 14:00 itibariyle ben otele girmiş bulunacağım ve belirttiğim gibi bana rezervasyon öncesinde doğru bilgi verilmiş olsaydı kesinlikle bu rezervasyonumu HSBC nakit avans puan kullanarak yapmazdım.

Dolayısyla HSBC'den talebim 30 Temmuz itibariyle yaptığım görüşmelerin kayıtlarının dinlenmesi ve ilgili görüşmenin tespiti ve para puanların kazanılmaması durumda ekstreme 292 YTL'nin ve %10 ceza değil sadece kullandığım 73 YTL karşılığı borç yansıtılması.

Arkadaşına Gönder

07.08.2007 arzud Merhabalar ;
Dün itibariyle firmadan yetkili kişiden dönüş aldım.Bana telefola yanlış bilgi aldığımı tespit ettiklerini ancak seturla yaptığım görüşmede seturun bana doğru bilgiyi verdiğini dolayısıyla itirazımla ilgili olumlu yanıt veremeyeceklerini ifade ettiler.1.Yani HSBC kendi kampanyası için kendi müşteri hizmetlerinden değil seturdan aldığım bilgiye güvenmemi istiyor.Oysaki ben Setur dan doğru bilgiyi aldığımı şikayetimde de belirtmiştim.Buradaki sorun benim doğru bilgiyi şikeyetim de de vurguladığım üzere "rezervasyonum tamamlandıktan" sonra almam.Ve iptal seçeneğim olmadığı bilgisinin paylaşılması.Ancak rezervasyon iptali olmadığı özellikle vurgulandığı halde HSBC neden o görüşmede itiraz etmediğim sorguluyor.İtirazımdan emin olduğum için de bu bilgiyi Seturdan rezervasyon tamamlandıktan sonra aldığımı ve gerekirse o görüşme kayıtlarını seturdan alıp dinleyebileceklerini belirttim.Bu görüşmeden sonra da bankadan dönüş alamadım.Yani HSBC kendince yanlış bilgiyi örtbas etmenin müşterinin şikayetini haksız çıkarmanın kılıfını arıyor.

HSBC Bank
06.08.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra detay bilgi verilmiş ve gerekli yönlendirmeler yapılmıştır.Ayrica musterimiz ile talepleri hakkinda irtibatimiz devam edecektir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.