ŞikayetVar

Sonraki >>

HSBC Bank

196498

HSBC Olmayan Kredi Kartı İçin Ücret İstedi! drharinc  [30 Temmuz 2007, 09:00]
6 yıl kadar önce bir kredi kartı tarafıma getirildi ve bu kartı açtırmam için bankanın merkezini aramam gerektiği söylendi. Kartı kullanmak istemediğimden bunu yapmadım. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra kredi kartı ücreti talep edilen bir posta aldım. Bu durumda kartı kullanmadığımı söyledim, onlar da ücreti ve kartı iptal ettiler. Bunun için onlara teşekkür ettim, buraya kadar her şey güzel.

İlginç olan aradan 2–3 yıl daha geçti eski adresime kart ücreti yeniden geldiğini yakınlarım ilettiler. Bunun üzerine yanlışlık olduğunu düşünüp bankaya sitesinden şikâyet yazdım. Bana gelen cevap kart ücretinin istenmediği, şayet kartı iptal ettirmek istiyorsam bankanın 4440111 numaralı telefonunu aramam yönünde bir mesaj içeriyordu. Bunu da yaptım ve kartımın kime teslim edildiğini öğrenmek istedim. Verilen cevap kartımın bana ulaştırılamadığından bankada imha edildiği şeklindeydi. Yine de kartı iptal edeceklerini söylediler.

Şimdi soruyorum müşterisine iletilemeyen, müşterinin istemediği, hiç kullanılmayan, kullanılması teslim edilmediği için mümkün olmayan, ortada mevcut dahi olmayan bir karta nasıl kullanım ücreti istenir? Bankaya bir kez adres bilgilerinizi verdiyseniz nasıl yakanızı kurtarırsınız merak ediyorum. Bu şikâyeti yazmaktaki amacım bankaları özelliklede HSBC gibi dünya çapındaki bir bankayı kötülemek değil iş yaparken daha dikkatli ve ciddi olmaya çağırmaktır.%

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
30.07.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Bankamız uygulamasi ile ilgili olarak e-mail araciligi ile detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.