193115 |

| HSBC Üyelik Aidatından Vazgeçsin
itouch83
[19 Temmuz 2007, 09:00]
Yaklaşık 4-5 senedir Advantage kullanıyorum. Hatta, birkaç küçük istisna dışında tek kullandığım kredi kartı advantage. Şimdiye kadar ödemelerimde hiç bir aksaklık olmadı; hep zamanında ödedim.
Bu aya ait ödemem 463 lira 94 kuruş. Hsbc'den memnun olduğum için nakit harcamalarımı da Advantage ile yapmaya başladım. Ayrıca, hafta sonu Hsbc'den gelen sms, kart limitimi 1.250 YTL'ye çıkarabileceğimi iletti. Ben de cevaben “evet” dedim. Demek ki kredi kartını gittikçe daha fazla kullandığımın farkındasınız Hsbc!
Ancak Temmuz ekstremde gördüğüm 20 YTL “kart üyelik aidatı” beni şoke etti.
Antalya tüketici sorunları hakem heyeti de dahil, bazı resmi makamlarca bu aidatın geri ödenmesine ve yasal olmadığına karar verildiğini biliyorum.
Hsbc, iptali ret gerekçesinde ileri sürdüğü gibi, gerekli maliyetleri bu kart aidatını almadan karşılayamıyorsa bu işi bıraksın lütfen!
Kredi kartı borcumun son ödeme tarihi olan 24 Temmuz'a kadar üyelik aidatı adı altında alınan 20 YTL'nin geri ödenmemesi halinde, T.C. Beşiktaş Kaymakamlığı İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı'na şikayette bulunarak hakkımı aramaya devam edeceğim.^^ |