191815 |

| HSBC'den Bana Verilen Bilgiler Ne Kadar Doğru?
mehmetakgunlu
[14 Temmuz 2007, 09:00]
2007 yılı başında bir şirket kurdum ve HSBC banktan pos cihazı başvurusu yaptım. Bana seçenekler sundular; paranızı ertesi gün alacaksanız, kesinti oranı bu diye. Ben de blokeli nasıl olur dedim. Dediler 30 gün blokeli sıfır komisyon ödersin dedi, tamam öyle yapalım dedim. Deneme amaçlı bir kaç çekim yaptım. Sonra ayrıntılı bilgi geldiğinde baktım ki %2,5 kesinti yapmışlar sıfır kesinti yerine ve paramı da 12 ay parçalar haline bölmüşler.
Bu nasıl anlayış, bu nasıl iş? Müşteri hizmetlerini aradım ve dedim gelin pos cihazınızı sökün. İnanır mısınız kimse gelip de demedi neden söktürüyorsunuz. İşte müşteri kıymeti bu bankada böyle. Bu defa gittim ve dedim ki 12 aya böldüğünüz paramın kesintisini yapın, hepsini bana verin. Bu defa diyorlar ki bin YTL'nin altında olduğu için hemen alamazsınız paranızı. Anlayacağınız bunlar paranın üstüne de 12 ay boyunca yatacaklar param pul olduktan sonra verecekler. Arkadaşlar HSBC'den pos alırken dikkatli okuyun evrakları. Fazla evrak imzalatıyorlar, müşteri kıymeti de yok, gideceksen git diyorlar.% |