ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

191334

HSBC'nin Birbirini Tutmayan Bilgilendirmeleri! jasminfb34  [12 Temmuz 2007, 09:00]
Bundan bir kaç hafta önce HSBC yetkilileri ile telefonda evlilik kredisi hakkında görüştüm. Bana bankaya gidip müracaat edebileceğimi söylemeleri üzerine iş yerimden izin alarak Antalya Manavgat şubesine gittim. Müşteri temsilcisiyle yaptığım görüşme sonucu hüsrana uğrayarak bankadan ayrıldım. Çünkü internette incelemiş olduğum kredi bilgileri ile bankadan bana sözlü yaptıkları beyanlar birbirini tutmuyor.

İnternette 20.000'e kadar kredi kullanabilirsiniz yazmaktadır. Fakat bankaya gittiğinizde, aldığınız maaşınızın 5 katını kullanabileceğinizi söylemekteler. Benim gibi 1.000 YTL üzeri veya altında maaş alan kişiler bu kampanyadan faydalanmak istediğinde belirttiğim gibi hüsrana uğramaktalar. Bankanın prensiplerine karşı herhangi bir sözümüz yok, ama o zaman lütfen kredi üst limiti 20000 YTL yazarken maaşınızın 5 katı doğrultusunda yazmalarının gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Manavgat şubesi benden kredi başvurusuyla beraber evleneceğime dair belge temini istedi. Böyle bir ibare gene internetteki kredi başvurularında yazmamaktadır.

İnsanlar evlilik hazırlığı yaparlarken bir hazırlık aşamasından sonraki en son noktada evlenme dairesinden belge alırlar diye düşünüyorum. Önce hazırlıklarını tamamlarlar, eşyalarını alırlar ve zaten krediyi de bunun için genelde kullanırlar veya başka ihtiyaçları için. Sonuçta banka bu krediyi verdikten sonra aylık geri ödemeleri onu ilgilendirmelidir. Kişilerin krediyi nereye harcadıkları değil. Bu tabiî ki benim şahsi fikrimdir. Mantıken düşünecek olursanız evlilik hazırlığı içersinde olan insanlar genelde beyaz eşya veya mobilya alırlar ve bunları bir şekilde belgeleyebilirler faturalarıyla ya da sipariş formlarıyla. Eğer bu tür belgelerin temini banka tarafından istenmiş olsa, sanırım herkes bunu belgeleyebilecektir.

Mademki evlilik kredisi kullandırmayı düşünmektesiniz. Ama daha kredi müracaatı esnasında kalkıp da nikah işlemlerine başvurulmadan insanlardan bu belgeyi istemelerini çok mantıksız ve saçma bulmaktayım. Lütfen çok merak ediyorum, acaba bu şartı koyan kişiler eşyalarını almadan hazırlıklarını tamamlamadan mı nikâh işlemlerine başvurmuşlar? Zaten insanların paraya ihtiyacı olmasa bu krediye başvurmazlar. Tüketici kredisinden bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen. Fakat sonuç itibariyle tabii ki bankanın verdiği yanıtlar inanın kesinlikle tatmin edici değildi, çünkü yaptıkları bir hata ve bunun doğru açıklaması yok. İnsanları kandırmayın lütfen ve doğru bilgi neyse internete de o şekilde doğru bilgi verin.%

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
12.07.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.