ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

191027

HSBC Kart Ücreti Konusunda Niçin Herkese Farklı Muamele Yapıyor? okocyigit  [12 Temmuz 2007, 09:00]
Uzun süredir kredi kartlarından kesilen yıllık üyelik aidatı bedelinin iadesi ile ilgili yazıları hem bu siteden hem de başka sitelerden kontrol ediyorum. Gördüğüm şu ki HSBC herkese farklı davranıyor. Kiminin ücretini iade ediyor kimininkini ise iade etmiyor.

Ben de kredi kartı ve aylık hesap işletim ücretlerinin iptali için telefon bankacılığına başvurdum fakat olumsuz cevap aldım. Başka arkadaşımdan ücretlerinin iade edildiğini öğrendim. Yıllık 60 YTL'nin üzerinde bir parayı hangi hizmetine karşılık bizden alıyor anlamadım. Ben tüm bankacılık işlemlerim için ve yatırımlarım için HSBC'yi kullandım. Bunun ödülü benden kesilecek bu paralar mı olmalıydı?

Bence bir banka bu kadar sadık bir müşterisini kaybetmemek için elinden geleni yapmalıydı. Üstelik bu herkes için aynı olmalı. Bir kişiye farklı diğerine farklı muamele olmamalı. HSBC'nin hesabımdan kesmiş olduğu aylık hesap işletim ve yıllık kredi kartı ücretini iade etmesini talep ediyorum. Bu ülkedeki tek banka HSBC değil, durumun düzeltilmesi gerekirse tüm hesaplarımı ve kredi kartımı kapatıp hukuki yollara başvuracağım.%

Arkadaşına Gönder

12.07.2007 okocyigit HSBC nin gönderdiği mailin bir kısmını yayınlamak istiyorum:

"HSBC Advantage kullanicilari sadece kart sahipleri olarak degil, Banka
musterileri olarak gorulmekte ve itirazları tum iliskileri nezdinde
degerlendirilmektedir. Bu nedenle zaman zaman kart ucreti iptalleri
yapildigi durumlarin soz konusu olabilecegini, ancak bu durumun genel
bir
uygulama olmadigini belirtmek isteriz."

Şikayetim çözülmedi ama HSBC müşterilerine farklı davrandığını kabul etti. Dürüst cevapları için kendilerine teşekkür ederim. Gönül isterki herkese eşit davranılsın.

HSBC Bank
12.07.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kart ücreti uygulamasi ile ilgili olarak e-mail araciligi ile detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.