ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

HSBC Bank

HSBC'nin Bireysel Bankacılık Dertleri hburakbuyuk  [02 Temmuz 2007, 09:00]
Her şey Hsbc Kozyatağı şubesinden bireysel kredi almamla başladı. Kredi alırken kredi kartı başvurusu yaptırdılar. Kredimi aldığım gün hemen şubede telefonda yetkili ile birlikte eft talimatı verdim.

Eft talimatını verdiğim gün, sürekli gün içerisinde eft'mi takip ettim, yatmamıştı. 3 kere onay beklendiğini, bakiyede bir sorun olmadığı teyidini almama rağmen o gün eft mi, bakiyemden kafalarına göre aldıkları işlem ücreti (3 lira) yüzünden yapmadılar.

telefonda daha sonra garip çözümler üretmeye çalıştılar ama nafile. Sonra kredi kartı geldi. Yepyeni kredi kartı, içinde 7 lira borç ile geldi. Sebebini sordum.

7 liralık bir faiz bakiyemin eski kredi kartımdan kaldığı söylendi. Ben de kartı kapattırırken borç olmadığına dair onay aldığımı belirttim. Kayıtları inceleyeceklerini söylediler. Ama ne arayan ne de soran oldu.

Genel müdürlüğe şikayet ettim. telefonda borcumun olduğunu, faiz olmadığını söylediler. Yani aynı bankanın 2 bölümü benim işlemim için 2 ayrı açıklama yapıyor. Tutarlılığa bakın. (aradaki yaşanan aksaklıkları burada anlatmıyorum, yer yetmez)

Hadi bunu da geçtik. Sonra şubeden arayıp kredi masraflarımın eksik alındığını, taksitimi 53 YTL fazla yatırmamı istediler. Buna da bir şey demedik. Ama bugün yaşadığım olay beni çileden çıkardı.

İnternetten şubedeki hesabıma eft yaptım. Böylece internetten kredi taksitimi yatıracaktım. Fakat ne göreyim? Para hesabımda gözüküyor fakat kullanabilir bakiyem 0 'da.

Çağrı merkezini aradım. İlk çıkan kişi telefon bankacılığı şifresi almaya yönlendirdi. Buradan 5 dk kaybettim. Daha sonra çıkan arkadaş eft'yi yaptığımı ama bloke olabileceğini belirtti. Sizi 1 dk bekletebilir miyim dedi ve beklemeye aldı.

telefondan süreye baktım, abartmıyorum 12 dk olmuştu ve halen telefonum beklemedeydi. Kapatıp tekrar aradım. Çıkan kişi hesabımda bloke olduğunu söyledi.

Sebebini sorunca buradan bilemiyorum gibi komik bir cevap aldım. Yetkili birimi arayıp beni aratacaklarını söyledi. Ne zaman dediğimde bugün arayacaklar dedi. (saat bu cümleyi ettiğinde 22:00 acaba bu saatte hangi birimi arayıp bilgi alacak çok merak ediyorum. )

Şu anda bekliyorum. Hsbc'nin bireysel bankacılık ürünlerinden uzak durmak gerekiyormuş.(özellikle bireysel kredilerden) Bunları bir bankacı olarak yazıyorum. İşi bilmeyen biri olarak değil. ^^

Arkadaşına Gönder

HSBC Bank
02.07.2007

İyi çalışmalar,

Müşterimize sitenize iletmiş olduğu mesajina yönelik gerekli incelemeler yapıldıktan sonra detay bilgi verilmiş ve iletmiş oldukları hususlar hakkında gerekli paylaşımlar yapılmıştır.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Saygılarımızla.

HSBC BANK A.Ş.