ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Anadolu Bank

ANADOLUBANK'ın Haksız Olarak Aldığı Ekspertiz Ücreti! mehmetbayir  [22 Kasım 2007, 09:00]
Anadolubank Yeşilköy şubesine almak istediğim konut için 14.06.2007 tarihinde başvuruda bulundum. Konutunu almak istediğim kişi bizimle aynı şubeye başvuruda bulunduğunu iki içinde cevap aldığını söyledi. Kredimizin çıkmayacağını düşünerek satmaktan vazgeçti. Bir hafta sonra ihtiyaç kredimiz bulunduğunu ve bu krediyi kapatmamız gerektiğini söylediler.

Vadesinden 10 ay önce ödemesinde hiçbir ödeme problemi olmayan krediyi bize ödettiler. Başka bir banka şubesinde bulunan 25.000 YTL ve fonlarımızı kendi şubelerine yatırdılar. Ve bu süre 3 hafta sürdü.

Kişi evini satmaktan vazgeçti. Banka bize bir hafta içinde başka bir ev bulmamızı söyledi. Biz de acele edip yeni bir ev bulduk. Tapuyu bankaya verdik. Ev için ekspertiz geldi. Elinde hiçbir evrak bulunmadan konut için değer biçmeye geldi. Tapuda ve kütükte numarası 2 olan dairemin apartman yönetimi tarafından tüm daire numaraları değiştirilmiş olup kapıda 1 yazdığı için 1 olarak belirtmiştir.

Banka her şekilde no 2 olan daireyi 1 olarak çevirmemiz gerektiğini söylediler. Bir bu iş için uğraştım, tapu müdürü bunun imkansız olduğunu tapuda ne yazıyorsa onun geçerli olduğunu söylemiştir. Banka bu şekilde kredi veremeyeceğini söylemiştir.

Ayrıca piyasa fiyatı 80.000 YTL olan daireyi 50.000 YTL gibi komik bir rakam göstermiştir. Ve bu rakamın 30.000 YTL kredi kullanabileceğimizi söylediler. Biz de krediyi kullanmaktan vazgeçtik. Şubeye toplu paramı (25.000 YTL) almaya gittiğimde. Paranım 650 YTL'sini ekspertiz ücreti adı altında üzerinde mahsup fişi yazılı bir makbuz vererek paramı kestiler.

Aynı konut için başka bir bankanın Florya şubesinden 2 gün içerisinde 50.000 YTL kredi kullandım ekspertiz raporunda daire 2 olarak belirtilmiştir ve tapuda bir sorun çıkmamıştır. Sadece 350 YTL ekspertiz ücreti ödeyerek evi satın aldım. Benden kesilen bu haksız 650 YTL'nin geri ödenmesini talep ediyorum.

Konu ile ilgili tüm detaylı evrak tarafında bulunmaktadır. En yakın zamanda cevap ekliyorum. Eğer sonuç alamazsam son çare olarak mahkemeye başvuracağımı bildirmek isterim. Burada bir haksız kazanç olduğunu düşünmekteyim. %

Arkadaşına Gönder

Anadolu Bank
23.11.2007

Sayın MEHMET BAYIR' ın talebi değerlendirilmek üzere ilgili birimlerimize iletilmiş olup, konu hakkında müşterimize yazılı bilgi verilmiştir.

Sayın Müşterilerimiz; Bankamız ürün ve hizmetleri ile ilgili şikayet, öneri ve isteklerinizi www.anadolubank.com.tr internet sitemize ya da 444 555 0 numaralı Müşteri Hizmetleri telefonumuza iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

ANADOLUBANK A.Ş