ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

American Life Hayat Sigorta

AMERICAN LIFE Yasal Hakkım Olmasına Rağmen Paramı Vermiyor tapkan  [13 Mart 2007, 09:00]
American Life Hayat Sigorta firmasının yapmış olduğu hayat sigortasının iptalini, yaptırdıktan sonra 3 gün içerisinde istedim. Beni tam 1 ay 300 YTL ücreti ödeyeceğiz diye oyaladıktan sonra imzalamış olduğum sözleşmeden bir maddeyi bana kullanarak ücretimi ödemeyi reddediyorlar.^^

Arkadaşına Gönder

www.keneler.com için tıklayınız

American Life Hayat Sigorta
02.08.2007

Sayın Cem Tapkan,

Rahatsızlığınızı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Şikayetleri, müşterilerine sunduğu hizmeti geliştirmek için birer fırsat olarak gören şirketimiz, sorunlarınızı çözmek için elinden gelen gayreti göstermektedir.

Hayat sigortasının, sigorta ettiren tarafından iptal edilmesi durumunda, aksine bir sözleşme ile süre kısaltılmış olmadıkça 3 yıl geçmeden sigorta ettirenin ödediği prim veya bedel sigortacıdan talep edilememektedir. Bu hüküm, Hayat Sigortaları Genel Şartlarının C1 maddesinde yer almaktadır. Bu uygulama Türkiye’de hizmet veren bütün sigorta şirketlerini ve hayat sigortası poliçe sahiplerini kapsamına almaktadır. Bu nedenle hayat sigortanızı iptal ettirmeniz durumunda 3 yıllık süre tamamlanmadığı için yapmış olduğunuz ödemeler size geri ödenmemektedir.

Hayat sigortası poliçenizde ve http://www.americanlife.com.tr/TR/UserFiles/File/hayat.pdf internet adresinde Hayat Sigortaları Genel Şartları yer almaktadır, detaylı bilgi için bu hükümlere başvurabilirsiniz.

Saygılarımızla,

American Life Hayat Sigorta A.Ş.