ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Aviva Sigorta

AVİVASA Bireysel Emeklilik Aldatmacası! dtayca  [30 Mayıs 2008, 09:00]
Ben diş hekimi Ayça Değişmiş. 6 ay önce, mevcut Avivasa hayat sigortamı iptal ettirip 28.11.2007 ve 03.12.2007 tarihlerinde iki ayrı bireysel emeklilik poliçesi başlattım. Birine aylık 120 YTL ödeyecektim, diğerine de hayat sigortasından İş Bankası hesabıma aktarılan paranın 2.000 YTL'sini başlangıç miktarı olarak aktardım.

Aslında ben iki ayrı poliçe istemiyordum, ama danışmanım 6 aylık olan poliçeye hiç para yatırmayabileceğimi, istersem de 6 ayda bir biriktirdiğim kadar para yatırabileceğimi, para yatırmasam bile o paranın kendi kendine büyüyeceğini söylediği için ikna olup ikinci poliçeyi başlattım.

26.05.2008 tarihinde İş Bankası hesabımdan 2.000 YTL daha para çekilene kadar her şey yolunda görünüyordu. Hesabımdan bu paranın çekimine dair bir talimatım yoktu. Ayrıca hesabımda o kadar para da yoktu. 1 000 YTL'si banka ek hesabımdan çekilmişti.

Aynı gün akşam müşteri memnuniyet merkezinizi (444 11 11) aradım. Böyle bir talimatım olmadığını ve paranın hesabıma iadesini istedim. Bu talebimi değerlendireceklerini, ama paranın iadesinin mümkün olamayabileceğini söylediler. Görüştüğüm müşteri temsilcisi böyle bir talimat verdiğimi söyledi, ben de sadece bir kereye mahsus Kasım ayında başlangıç miktarı olarak toplu para olarak 2.000 YTL'nin hesabımdan çekilmesine müsaade etmiştim, 6 ayda bir hesabımdan 2.000 YTL çekilmesine değil.

Bana sonradan yapılan açıklama ise; bu poliçenin şartları gereği başlangıç rakamının 6 ayda bir çekilmeye devam edileceği yönünde oldu. Benim 6 aylık süre dolmadan bu poliçeyi dondurmam gerekiyormuş. Bana bu poliçeyi yapan danışmanınız *** tarafından böyle bir açıklama yapılmadı. Hatta İş Bankası hesabımdan bana sorulmadan ileride para çekilmez değil mi diye sorduğumda hayır kesinlikle çekilemez dedi.

Banka hesap numaramı vermeden önce defalarca sordum, hep aynı cevabı alınca Avivasa'ya güvenimden dolayı hesap numaramı verdim. Bana bir sürü kâğıt imzalatıldı. Kâğıtları eşim incelemiş olmasına rağmen, ne yazdığını okumak istedim, gerek olmadığını, onların bana her şeyi anlattığını söylediler. Ama şimdi öğreniyorum ki giriş aidatı diye bir şey varmış, emekli olurken veya sözleşmeyi iptal etmek istediğimde kesiliyormuş paramdan.

Danışmanlarınız böyle bir açıklama yapmamışlardı bana. Hesabımdan çekilen parayla ilgili mağduriyetimi gidermeye çalıştıkça başka mağduriyetler çıktı ortaya. %

Arkadaşına Gönder