305291 |
| AVİVASA SİGORTA Geri Ödemede Problem Çıkarıyor
ssesim
[30 Mayıs 2008, 09:00]
2 yıl önce bireysel emeklilik için, prim yatırmaya başladım. Aralık 2007'de bilgilerimi güncellememe rağmen, ödemelerdeki aksaklıklarda, beni aramadılar. Bugün bilgilerime baktığımda, hâlâ eski bilgilerin kayıtlı olduğunu fark ettim.
Müşteri olarak memnun olmadığım ve ödeme yapma konusunda sıkıntıya düştüğüm için, sigorta poliçemin iptali ve biriken tutarın tarafıma ödenmesi için, 21.05.2008 tarihinde, dilekçemi faksladım.
Aradığımda, faksın teyidi için, ertesi gün aramamı söylediler. Ertesi gün aradığımda, aldıklarını, işlemi başlattıklarını, 7 gün içerisinde ödeme yapılacağını, 26-27.05.2008 tarihinde, aradığımda hangi gün yatırılacağını net olarak söyleyebileceklerini bildirdiler.
Karşımda Avivasa gibi kurumsal bir firma olduğu için, ben de inandım. 27.05.2008 tarihinde, tekrar aradım. telefona çıkan eleman,bana işlemin 26.05.2008 tarihinde başlatıldığını ve 7 iş günü içersinde ödeme yapacaklarını bildirdi.
Ne zaman arasam, bu 7 günün sürekli yeni işlemeye başladığını ve neden 22.05.2008 tarihinde değil de, 26.05.2008 tarihinde işlemlerin başladığını sordum. Muhasebe işlemleri uzamıştır dedi. Bende uzamıştır mı, yoksa uzadı mı diye sordum.Net olmamakla birlikte, uzadı dedi. O gün içerisinde, beni arayıp ne zaman yatırılacağını söyleyeceğini bildirdi. Tabi ki o gün beni aramadılar.
Son olarak 28.05.2008 tarihinde arayıp, ödemenin 02. 06.2008 tarihinde, yani tam 10 gün sonra yatırılacağını bildirdi. Sigorta başlangıcında, 5 dakika içinde sizi sigortalı yapan sigorta şirketleri, sizin ödemiş olduğunuz bedeli,10 gün sonra ödüyorlar.
Bunu şikayet etmek istediğimi söyleyip, muhatap sordum.Bize yapacaksınız dediler. Çok sonra zorlamalarım sonucunda, bana bir faks ve mail adresi verdiler. Bu şikayetimi oralara da bildireceğim.
Ancak bu siteden, daha önce ilgilenme anlamında olumlu sonuçlar aldığım için, öncelikle buradan sonuç almaya çalıştım. & |