206736 |

| SHELL Az Benzin Koyup Çok Para Almaya Alışmış
fortuitus
[30 Ağustos 2007, 09:00]
6 ay kadar önce Merdivenköy Shell'den benzin aldım.
Acelem olduğu için pompacıya 100 YTL dedikten sonra beklemeyip kasaya gittim. Beklemeyeceğim ya ödüyorum 100 YTL'yi geri dönüp pompacıya verdim. Adam aldı.
Arabama binince aklıma geliyor, eşim pompa fişini muhasebeye veriyor. Pompacıdan pompa fişi istedim. İşte o zaman adam -aa siz 100 YTL mi dediniz ben yanlış anlamışım diyor 90 YTL lik pompa fişi veriyor ve 10 YTL'lik daha benzin koyuyor, özür diliyor.
Ben de “Aaa önemli değil insanlık hali hepimiz hata yapabiliriz” diyorum. Bir de camları sildi diye bahşiş veriyorum.
Bir arkadaşım bunun çok sık yapılan bir şey olduğunu söyleyince çok sinirlendim. 3 ay kadar önce yine benzin almak için aynı yere, ama bu kez bilinçli giriyorum.
Merak ediyorum aynı şey başıma gelecek mi diye. Kasada bekliyorum, ekranda 100 YTL yok, benim araba 90 da kalıyor yine. Kasa görevlisine soruyorum. Yanlış anlamıştır diyor biraz pişkin, biraz bozuk.
Daha önce de bunun olduğunu söylüyorum, susuyor. Pompa görevlisinin adını alacağımı şikayet edeceğimi söylüyorum. Cevap yok.
Arabanın yanına gidiyorum. Pompaya bakıyorum ekranda 100 YTL yazıyor. Fişi uzatıyorum. 100 YTL, adamın tepkisini bekliyorum. Tepki yok. Fiş cebe giriyor.
O zaman -sen ne kadarlık benzin koydun diyorum adam atlayıp pompa fiyatını değiştiriyor 90 diyor. Pompa fişi istiyorum, 90 YTL çıkıyor. Tartışmaya başlıyoruz.
Kasa görevlisi olaya müdahil olmuyor, diğer pompacılar bizi yakından ilgiyle izliyor. Adama sistemli bir mağduriyet yaptıklarını söylüyorum.
“Orda 90 yazıyor, sana 90 YTL'lik pompa fişi verdim, sen gidip kendin 100 YTL ödemişsin diye pişkince cevap veriyor. Bu denli cesarete-önümde 100 ü 90 yaptı- artık şaşırmaktan başka bir şey yapamıyorum.
Bu konuyu Shell'e ve çeşitli gruplara yazdım, öğrendim ki bu gerçekten de sistemli bir olaymış. Ama Shell ben bu konuyu onlara anlatınca 2 saat sonra beni arayıp 'bu çok ciddi bir konu. Çok ciddi yaptırımlar düşüneceğiz. Sorumlumuzun da haberi var' dedi.
Ben de ne yapılacak, yani bana haber verilecek mi dedim. “Haber veriyoruz ya işte” dedi. Ben de bu mu verdiğiniz haber, bu sadece bir parmak bal çalmak. Dedim. Ve kendilerinden ne yapıldığına dair somut cevap istediğimi söyledim.
3 aydır bekliyorum. telefonlarım, mail adresim her şey varken bana dönmediler. Muhtemelen bayilerinde pompacıları vasıtası ile halkı mağdur etmeye devam ediyorlar.
Dünyanın en pahalı benzinini kullandığımız yetmiyormuş gibi pompacılara yüzde 10 bahşiş bırakıyormuşuz. ^^ |