198198 |

| SHELL Temsilcisinden Alınan Benzin Shell Ürünü Çıkmadı!
duysal
[07 Ağustos 2007, 09:00]
Eskişehir Shell temsilcisi Celal Sölpük AŞ'den aldığım ancak Shell ürünü olmadığı tespit edilen benzin ile ilgili yaşadıklarım. 02.07.2007 tarihinde yaklaşık 3 yıldır sürekli müşterisi olduğum Celal Sölpük Petrol Ürünleri'nden 100 YTL ödeyerek, bir depo benzin (95 oktan, kurşunsuz) aldım. Benzini almamla birlikte arabamda sorunlar yaşamaya başladım. Sanki uygun hız veya viteste kullanmıyormuşum gibi, arabam teklemeye başladı.
Birkaç gün içinde arabamdaki motor göstergesi ışıklı ikaz verince, bir çekici yardımı ile arabamın sanayiye gönderdim. Aramanın tamiratı için 400 YTL ödedim. Maddi hasarım; çekici hariç, tamirat bedeli olan 400 YTL ve 100 YTL bir depo benzin bedeli olmak üzere toplam 500 YTL'dir. Ustaların tecrübesine göre, bu bir benzin sorunuydu. Bunun üzerine Celal Sölpük AŞ'yi aradım ve kendileri bu durumla çok ilgilendiler. Ancak bana, elimdeki fişte yazılı olan 2 numaralı pompada, 95 oktan benzin hiç bulundurmadıklarını söylediler.
Söz konusu durumun araştırılması için sorunu Shell müşteri hizmetlerine aktarmış olmalılar ki, Shell müşteri hizmetlerinden bir yetkili beni aradı. Sorunla ilgili olarak aracımdan analiz edilmek üzere numune alındı. Bilin bakalım, analiz sonucu nasıl çıktı? depomdaki benzinin Shell markırı taşımadığı tespit edildi. Yani Shell ürünü diye Celal Sölpük'ten aldığım bir depo dolusu benzinin, aslında Shell ürünü olmadığı ortaya çıktı ve bu sonuç tarafıma Shell yetkililerince iletildi.
Yukarıda kısaca anlatmaya çalıştığım gelişmeler üzerine, Shell müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede, kendilerinden maddi hasarımı karşılamalarını talep etmiştim. Ancak yetkililer benimle yaptıkları görüşmede tarafıma hiçbir maddi ve manevi tazminat ödenmeyeceklerini ifade ettiler. Anlaşılan Celal Sölpük'ten aldığım benzinin, Shell ürünü olmadığını ortaya çıkartmam beni suçlu duruma düşürdü. Oysa bu olayda mağdur durumda olan kişi benim ve maddi hasarımın en kısa sürede karşılanmasını istiyorum ve bunun da tüketici olarak en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum.% |