ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Adopen

ADOPEN PVC Sistemlerimiz Sürekli Su Alıyor! iberko  [19 Kasım 2007, 09:00]
Yaklaşık 2,5 yıl önce evimin ahşap olan doğramalarını PVC doğramalarla değiştirdim. Mutfak balkonumu da kapatarak mutfağa dahil ettirdim. Evimin doğramaları için piyasada ortalama 1.300-1.600 YTL arası fiyat verilirken ben bayinize 2.100 YTL peşin para vererek yaptırdım (piyasada bol miktarda sahtekar, yalancı v. S. Olduğunu, gösterdikleri kaliteli malzemeleri kullanmadıklarını ve bunun yanında işçiliğin çok önemli olduğunu anlatarak, biraz da TV reklamlarınızdan etkilenerek ikna oldum).

Evimin PVC doğramaları yapıldığından bu yana mutfağım her yağmur yağdığında su almaktadır. En büyük hatam bayinize güvenerek peşin iş yaptırmam oldu. Parayı alana kadar bir telefonla anında evime gelen bayiniz parayı aldıktan sonra adeta ulaşılamaz ulu bir varlığa dönüştü.

Geçen 2 yıl boyunca bayinize yaklaşık 1'er hafta süren ısrarlı aramalardan sonra evimize getirtebiliyorduk. Arızaya bakıyor, su alan yerlere Çekomastik sıkıp gidiyordu. Birkaç ay boyunca yağan yağmurlarda evimize su gelmiyordu böylelikle. Ama bir müddet sonra tekrar başlıyordu. Bu şekilde 3 üncü kışımızı yaşıyoruz.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, oturduğum bina 5 katlı, 10 daireli bir yer ve herkesin balkonu benimki gibi PVC ile pencerelerle kapalı ve benim yaptırdığım fiyatların çok daha aşağısına yaptırdılar. Hiç birinde benimki gibi su alma olayı yoktur. Bu kış evime eskisinden daha da fazla su gelmeye başladı. Bayinizi yaptığı ayıplı mal için (tüketiciyi koruma kanununun 4'üncü maddesine göre) 3 haftadır arıyorum ama kendisini ve yüce çalışanlarını evimize teşrif ettiremedik.

12.11.2007 pazartesi günü Avrupa yakası Marmara bölgeyi aradım. telefonla konuştuğum bayan Avcılar'da bulunan ilgili bayi ile irtibata geçeceklerini ve sorunumun çözüleceğini söyledi. Haftanın son günü olan cumaya geldik. Ne arayan var ne de soran.

16.11.2007 cuma günü saat 13.00 civarında tekrar aradım, haftanın sonuna geldiğimizi ve benimle bayinin irtibata geçmediğini söyledim. Beni telefonda bekleterek ilgili bayi aradı ve niçin irtibata geçmediklerini sordu, daha sonra tekrar bana dönerek "ilettim birazdan arayacaklar" dedi. Aramayacaklarını ben biliyordum ama umarım ararlar umudu ile beklemeye başladım.

Akşam saat 16.30 oldu arayan yoktu, arayacakları da yoktu ya bekledik işte. Tekrar bölgeyi aradım, telefondaki bayan tekrar bayiyi aradı. Bayan bayinin araması için ısrarcı olunca (telefondan duyuyorum) cep telefonum çalmaya başladı. Nihayet telefonun ucunda bayi *** vardı. %

Arkadaşına Gönder