ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Acıbadem Sigorta

ACIBADEM SİGORTA Neyi Ödüyorsa? GerekYokAdımSoner  [16 Haziran 2008, 09:00]
Ben 3 yıl, eşim 4 yıl ve kızım 1 aydır Acıbadem Sigortalıyız. Poliçede anlaşmalı ve anlaşmasız olmak üzere, 2 tazminat tablosu var. Eşimin hamilelik ile ilgili kontrollerini yaptırmak için, doktora gittik. Muayene parasını alamadık. Bize, “gebelik için anlaşmalı doktora gideceksiniz” dediler. Peki dedik ve bizlere dağıtılan kitapçıkta bulunan anlaşmalı doktorlardan birine gittik.Paramızı yine alamadık. Çünkü; “O doktorun hastanede muayenesini ödüyoruz” dediler.

Bu sefer,Mesa Hastanesi'ne gittik. 2 muayene parasını ödediler 3.de “limitiniz 750 YTL olduğu için, doldu” dediler. Hamilelik süresince, 13 defa muayene olduk. 2'sini ödediler. Başımızdan geçenler bunlarla da bitmedi.

Doğum için hastaneye yattık. İşlemleri başlatmadan provizyon servisini aradım, görüştüm. “Yatarak tedaviler, limitsiz. Hiçbir şey ödemeyeceksiniz merak etmeyin” dediler. Çıkış işlemlerini yaptırırken, bebeği ödemiyoruz. 206 YTL dediler. Peki dedik. Refakatçi ödenmiyor, 272 YTL dediler.

Poliçemde yazıyor nasıl olur dedim? 14 yaşın altındaki hastalara refakatçi ödüyoruz dediler. Anlayacağınız doğum 3500 YTL tuttu.Benim Acıbadem'e ödediklerim; 4 yılda toplam 8800 YTL oldu. Sadece doğumu için kullandık.4 yılda 1 sefer arayan olmadı. Bizim sadece paramızı düşünüyorlar.&

Arkadaşına Gönder

Acıbadem Sigorta
19.06.2008

Sayın Eren,
Eşinizin sahip olduğu "Acıbadem Özel" poliçesinin özel şartlarına göre, bebeğin, doğumundan sonraki ilk 7 gün içinde sigortalanması için başvurulması halinde doğduğu günden itibaren sigortalanabilmekte ve hatta poliçe yılı bitimine kadar da doğuştan gelen hastalıkları teminat altına alınabilmektedir. Dolayısıyla yenidoğan bebeğe ait sağlık giderleri ancak bebeğe ait poliçe teminatları dahilinde ödenebilmektedir.

Ancak, bebeğiniz için tanınmış bu haktan faydalanmadığınız ve bebeği poliçeye dahil etmediğiniz için ilgili tazminat tarafınıza ödenemiştir.

Refakatçi giderlerinin kapsam dışı olduğu da yine Poliçe Özel Şartları İstisnalar bölümünde "14 Yaşından büyükler için refakatçi giderleri kapsam dışıdır" cümlesi ile belirtilmiştir.

Bu nedenlerden dolayı bebeğinize ait fatura ve refakatçi giderlerinin onaylanamayacağını bilginize sunarız.
Saygılarımızla,

Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş