ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Anadolu Sigorta

ANADOLU SİGORTA'dan Geç Gelen Evraklar Yüzünden MTV Ödemek Zorunda Kaldım! Bkayman  [26 Temmuz 2008, 09:00]
26.05.2008 tarihinde aracımla kaza geçirdim. Aracımın tam anlamıyla pert olduğunu 17.07.2008 tarihinde elime geçen ve Anadolu Sigorta'dan yollanan evraklar aracılığıyla öğrenmiş oldum. Aracıma ait temiz belgesini almak için vergi dairesine gittiğimde 122,50 YTL vergi borcum olduğunu öğrendim.

Anadolu Sigorta ile bu konu hakkında görüşmeye çalıştığımda ilk önce bana yetkili bir kişinin telefon ile dönüş yapacağı bilgisini aldım fakat bir saat boyunca telefon beklememe rağmen bir dönüş yapılmadı.

Bunun üzerine ikinci defa aradığımda biraz tepkili şekilde konuştuğumdan ötürü iki dakika içerisinde dönüş yapıldı ve yetkili hanımefendi bu konu ile ilgilerinin olmadığını, işlemler için gerekli evrakların aracı kurum olan Sigortam. net yüzünden ellerine on üç gün geç ulaştığını ve bu yüzden sürecin bu denli uzadığını belirtti.

Oysaki evraklar ellerine on üç gün erken ulaşmış ve süreç on üç gün erken tamamlanmış olsa bile evrakların bana ulaşma tarihi 04.07.2008 tarihi olacaktır ki yine vergi ile karşı karşıya kalacaktım. Toplamda iki aya yaklaşan bir süreçten ötürü kullanmadığım bir araç için vergi ödemekle karşı karşıya bırakıldım. Topu başka firmaya atıp beni vergi yükü ile baş başa bırakan Anadolu Sigorta ile bu saatten sonra bir daha çalışmak mı?%

Arkadaşına Gönder

Anadolu Sigorta
29.07.2008

Sayın ŞikayetVar Yetkilileri,

Tazminat ödemesi 28.07.2008 tarihine hazırlanmış olan söz konusu hasarla ilgili olarak geçen hafta içerisinde sigortalıyla görüşülmüş ve gerek hasarın, poliçe düzenlendikten kısa bir süre sonra gerçekleşmiş olması nedeniyle araştırmaya verilmiş olması gerekse peşinatla ilgili olarak poliçeyi düzenleyen brokerdan bilgi beklenmiş olması nedeniyle hasar değerlendirme sürecinin uzadığı konusunda bilgi verilmiştir.

Pert-total hasarlarda, tazminatın ödenebilmesi için gerekli olan bazı belgelerin ancak bu aşamalardan sonra hazırlanması gerektiğinden; aksi durumda telafisi daha imkânsız sorunlarla karşılaşılabileceğinden böyle bir durumun yaşandığı belirtilmiş ve söz konusu vergi borcunun kendileri tarafından ödenmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Saygılarımızla,