ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Asus

ASUS Bilgisayarımda Oluşan Menteşe Kırılması Problemi! EmreCaglar  [18 Haziran 2008, 09:00]
6 ay önce satın aldığım f3sv dizüstü bilgisayarımla ilgili bir problem yaşıyorum. Bilgisayarı ilk aldığımda sol ekran menteşesinin üzerindeki plastik kaplama yerinden hafifçe çıkmıştı, çok önemsemeyip yerine oturttum. Şu andan 2 hafta önce beraberinde verilen çantasından çıkardığımda, kasasının sol arka kısmında 1 cm'den biraz daha kısa bir çatlak fark ettim.

İmkanım olduğunda servise vermeye karar vererek, kullanmak üzere ekranı açmaya çalıştım. Fakat sol menteşede anlayamadığım bir şekilde ekranla beraber dönen 1.5 cm'lik metal vida yuvası, ekranla beraber dönerek kasanın sol arka köşesini kırdı. Ve ekran sol menteşeden tamamen ayrıldı.

İlgim ve lisans eğitimim gereği uzun yıllar bilgisayar kullanıyorum ve bir bilgisayarın nasıl kullanılıp muhafaza edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Bilgisayarımı hiçbir zaman düşürmediğim gibi, hiçbir zaman beraberinde verilen orijinal çantasına sabitlemeden bir yere taşımadım. Sağlamlığını sloganıyla dahi vurgulayan ürünümün yaşattığı hayal kırıklığı servise gidince de devam etti.

İstanbul merkez yetkili servise bilgisayarı gösterdiğimde, ilgilenen arkadaş, hiç böyle bir şey görmediğini ve durumun kesinlikle kullanıcı hatası olduğunu söyledi. Arkadaşın 12 saniyede bir tekrarladığı "kullanıcı hatası" ifadesinin aralarında durumu izah etmeye çalışmama, bilgisayarı bu parçalanmış haliyle çantada bulmuş olsam darbeden dolayı olacağını düşüneceğime fakat, dışarıdan bu kadar hasar emaresi göstermeyerek kapağı açtığımda içeriden dağıldığını anlatmama karşın arkadaş tekrar kullanıcı hatası ifadesini sürdürdü.

Durumun kullanıcı hatası ve garanti arasındaki bir savaş olmadığını, sorunu anlamaya çalıştığımı söyledim. Kapı arkasında yapılan 30 saniyelik tetkikte teknikerlerin sorunu anlamadığını söyledi. Israrım sonucu, arkadaş sorunu şu şekilde özetledi; "bilgisayarı kendi çantasıyla yere biraz sert koymuş olabilirsiniz, bu ürünün sorunu değil kullanıcı hatasıdır".

Sorunu internette ve hatta burada araştırdığımda azımsanmayacak kadar kişinin benzer menteşe kırılmalarından muzdarip olduğunu görüyorum. Sağlamlığıyla ve servis kalitesiyle ilgili bu kadar pazarlama yapan bir firmanın, ürünün yere orijinal çantası içerinde "biraz sert" konduğunda tamamen dağılmasıyla ilgili büyük hayal kırıklığım bir yana, yetkili servisin, ilk defa gördüğü ve anlayamadığı bir sorun karşısında ilk tepkisinin ısrarla kullanıcı hatası demek olup fiyat bildirmekle yetinmesi, tercihimle ilgili hata yaptığım kanısı uyandırdı.%

Arkadaşına Gönder