259278 |

| ASUS Notebook Servis Çilesi!
aniltav
[07 Şubat 2008, 09:00]
11. ayın ortasında Asus f3sa aldım. Laptop'um geldi açtım, her şey normal gözüküyordu. Sadece hard disk umduğumdan biraz daha fazla ses çıkarıyordu. 250 gb hard disklerin biraz daha fazla ses çıkardığını duyduğum için bunu önemsemedim. Laptop'uma tüm programları kurdum ve çalışmaya başladım.
zaman içinde çalışırken ekranda titreşimler olduğunu fark ettim. Bilgisayarı iş için kullandığım için o zamana kadar oyun yüklememiştim. Denemek için bir oyun yüklediğimde ekranda soldan sağa titreşimler oluşup kaybolduğunu gördüm. İş için kullandığımdan hemen götüremedim servise.
14.01.2008'de ekrandaki titreşimler ve hard diskteki ses sorunu için laptop'u servise verdim. Çilemde o an itibariyle başladı. Bir kere telefonla Asus servise ulaşmak tam bir çile, birçok insan yazmış zaten bunu. 20 dakika beklediğim oldu. Ve Asus servisin söylediği tek bir şey bile doğru çıkmadı. Bunları sıralamak gerekirse;
1) 1 hafta içinde olacağı söylendi.
2) 18.01 cuma aradığımda pazartesi ya da salı teslim alabileceğim söylendi
3) 21.01 pazartesi aradığımda salı günü teslim alabileceğim söylendi.
4) 22.01 salı günü laptop'umu teslim almak için aradığımda hard diskin bozuk olduğunu ve yurt dışından geleceği için 1–2 hafta bekleyeceğim söylendi. Buradan anlaşılıyor ki o güne kadar laptop'uma bakılmamıştı bile.
5) defalarca ekrandaki titreşimlerin hard diskten kaynaklandığına emin olup olmadıklarını sormama ve forma tekrar not aldırmama rağmen 04.02.2008 tarihinde ekrandaki sorunu onarmadan laptopumu bana tamir edildi diye teslim ettiler.
6) 05.02 tarihinde bir gün sonraya yetiştirilmek kaydıyla laptopumu tekrar servise verdim. Ve sizi arayacağız demelerine rağmen arayan soran olmadı. Bir gun sonra yapılacak diye geçici ürün de talep etmedim güvenmekte yine hata ettim.
Gördüğünüz gibi yalan rüzgarı gibi bir şey. 2 ay kullandığım laptop neredeyse 1 aydır serviste. Bana ayıplı ürün satıldığı açıkça ortadayken hala ürünü değiştirmeye yanaşmıyorlar. Şu an aynı arızadan 2. kere servise teslim ettim bir kere daha olursa zaten kanuni olarak yenisini vermek zorundalar. İşlerim aksadı sayelerinde.
Bir daha Asus'mu? Asla. Ne alırım ne de birine aldırırım. Gelişmelere göre kanuni hakkımı arayacağım.% |