322718 |
| ASUS Bilgisayarımın Üstüne Kahve Dökülmüş
TMUNGAN
[04 Temmuz 2008, 09:00]
Ocak 2008'de almış olduğum F3sr serisi notebook yaklaşık 10 gün önce durduğu yerde arıza yapıp açılmamaya başladı. İstanbul Asus teknik servisine çok özenli, hatta biraz da abartılı bir şekilde paketleyerek kargo ile gönderdim.
Bir süre sonra gelen telefonda “Bilgisayarında sıvı teması var. Garanti dışı arıza. 600 dolar masraf var” dediler. Tabi ben şok oldum. Kesinlikle olmamış bir olayı bana var dediler. İtiraz ettim.
Anakartın fotoğraflarını çekip e-mail ile gönderdiler. Üstüne kahve dökülmüş dediler. Fotoğraflarda hakikaten kahverengi lekeler gözüküyor. Fakat ben öyle bir şey olmadığına o kadar eminim ki. Bunu nasıl ispat edebilirim bilmiyorum. Ayrıca lekeler parlak parlak. Yani hadi kahve dökülmüş olsa, böyle parlamaz ki.
Bence lekeler, içerideki elektronik elemanların akmasından veya kısa devresinden kaynaklanıyor olabilir. Fakat ben bunu nasıl ve nereye inceleteceğimi bilmiyorum. 1099 dolara perakende taksitle aldığım bir bilgisayarın anakartı ve klavye onarımının nasıl 600 dolar olduğuna ise hayret ediyorum.
İzlemem gereken yol nedir?^^ |