326344 |

| ANKARA SİGORTA Kaskolu Aracımın Hasarını Ödemeyi Reddetti!
erkula
[12 Temmuz 2008, 09:00]
Aracım 16 Ocak 2008 tarihinden itibaren Ankara sigorta'dan full kaskolu idi. 6 Haziran'da geçirdiğim kazada aracın hasar aldığı yer ile kaza tutanakları birbiriyle uyuşmuyor gerekçesi ile 797708 dosya numarası için hasar ödemem reddedildi. Bu konuyu ŞikayetVar.com sitesinde 315910 numaralı şikâyetimde aktardım. Ne yazık ki haklı olmama rağmen oradan da Ankara Sigorta'dan olumlu bir sonuç alamadım.
Şu an memleketim olan Kütahya'ya geldiğim için aracı tanıdık kimselerden uygun fiyata tamir ettirme imkânı buldum. Aracımı çamurluktaki göçüğün düzeltilip macunlanması, tampondaki kırık kısmın düzeltilmesi için plastik tampon tamiri, çamurluk ve tamponun işlem gören yerlerinin boyanması, kaza esnasında patlayan (yarılan) lastiğin onarımı, yine kaza esnasında kırılan sağ ön tekerleğin üstündeki davlumbazın onarılması gibi işlemler için toplam 270 YTL'ye tamir ettirdim.
Şimdi Ankara Sigorta'dan en azından bu 270 YTL'lik masrafın ödenmesini talep ediyorum. Bu ödemeye olumlu cevap verirseniz işlemlerin faturasını gönderebilirim.
Ayrıca yukarıda saydığım işlemleri eksperin verdiği rapordan ve kaza sonrası çektiğim araç fotoğrafından inleyebilirsiniz. Fazladan ve gereksiz hiçbir işlem yapılmadığını görebilirsiniz.
Bakın aracıma 16 Ocak tarihinde kasko yapıldığında aracımda hiçbir hasar yoktu. Siz inanmasınız da 6 Haziran tarihinde aracımda 2 arkadaşımda (2 şahit) olduğu halde bir kaza yaptım. Zaten fotoğrafların altında olay tarihi ve saati de yazılı. 6 Haziranda aracım kaskolu olduğuna göre bu hasar aracım park halindeyken bile verilmiş olsa kasko genel şartlarının 1. maddesi A. B. C. D. şıklarına göre aracımın hasarını ödemeniz gerekiyor. Kaldı ki ben size % 100 doğru beyanda bulundum. Ödeme yapmanız için başkaları gibi yalan söyleyip beyan ile aracıma park halindeyken çarpmışlar mı demem gerekiyordu?
Doğru söyleyen müşterinizi bu şekilde mi ödüllendiriyorsunuz? Daha önce de söylediğim gibi ben söz konusu kazada Tramer tarafından % 100 kusurlu bulundum. Bu şartlar altında sigorta şirketini aldatmam için hiçbir neden yok.
Şimdi en azından 270 YTL'lik onarım masrafımı ödeminizi talep ediyorum. Citroen yetkili Ulugöller servisinde aracıma 1.500 YTL üzerinde onarım fiyatı verildi, İstanbul Ümraniye sanayide 500 YTL civarı fiyat verildiği halde kendi imkânlarımla 270 YTL'ye tamir ettirdim. En azından bu miktarı çok görmeyin ve 270 YTL ödeme talebimi geri çevirmeyin.% |