ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Ankara Sigorta

203014

ANKARA SİGORTA Ödediği Trafik Hasarını Bizden İstiyor! FETHEDEN  [21 Ağustos 2007, 09:00]
18.04.2007 tarihinde arkadaşıma, köyüne gidip gelmesi için emanet aracımı verdim. Araç ile köye gitmiş, geriye gelişte, önünde seyreden bir aracı sollamak istemiş ancak öndeki aracın bagajı açık ve dışarıya bir eşyanın uzanmasından önündeki araç sahibi sol şeridi terk etmediğinden, arkadaşım da, sağından geçmeye kalkmış. Ancak bu sefer de o aracın sağa doğru manevra yapmasıyla arkadaşımın sevk ve idaresindeki araca soldan dokunmak suretiyle, arkadaşımın aracının yoldan çıkmasına neden olmuştur.

Kazadan sonra 35 M 6681 plakalı öndeki araç(çoluk çocuğunun korktuğunu bahane ederek) olay yerini terk etmiş, arkadaşımı o durumda bırakmıştır. Arkadaşım yaklaşık 5–10 dakika sonra, kendine gelince, stop eden aracı tekrar çalıştırarak, en yakın karakola başvurmuş, karakoldan da jandarmaya başvurmasını söylemişlerdir. Jandarmaya gittiğinde, arkadaşıma, kaza mahalline gitmesini, bir ekip göndereceklerini söylemişlerdir. Arkadaşım kaza yerine gittikten 10–15 dakika sonra ekip gelmiştir. Ekip olay yerini incelerken, kazaya neden olan 35 M 6681 plakalı araç da ekibin gelmesini takip eden 10–15 dakika sonra kaza mahalline intikal etmiştir.

Arkadaşım KYK'ya göre(54/1-a: geçme kurallarına riayet etmemek) suçludur. Ancak sigorta şirketinin tarafımıza gönderdiği yazıda aynen şu yazmaktadır.
Ankara Sigorta dosya numarası: 702021 “Sigorta ettireni/işleteni/maliki bulunduğunuz, 35 YCE 87 plakalı vasıta ile 18.04.2007 tarihinde sevk ve idarenizde iken, 35 M 6681 plakalı vasıtaya %100 kusurla çarpmış bulunmaktasınız. Anılan kaza sebebi ile şirketimiz nezdinde açılan hasar dosyası konusu iş bu kazadaki kusurunuz oranına isabet eden sorumluluğunuz hakkında görüşmek üzere aşağıda iletişim bilgileri bulunan şirketimiz yetkililerine müracaatınızı rica ederiz.”

Noktasına bile dokunmadım, gönderdikleri yazının. Noktalama işaretleri bile konmamış. Peki size soruyorum. Trafik sigortasını(diğer adı ile zorunlu trafik mali mesuliyet sigortasını)biz ne için yaptırırız? Karşımızdaki şahısların malına ve canına verdiğimiz zararları tazmin etmek için. Peki ödediği zararı tekrar geri isterse, biz nasıl bir önlem almalıyız?%

Arkadaşına Gönder

Ankara Sigorta
27.08.2007

Sayın yetkili

Kaza tespit tutanağındaki polis ifadesinin yanlış yazılması nedeni ile şahsa rücu işlemi yapılmış olup ,yapılan inceleme neticesinde rücu işleminden vazgeçilmiştir.Fatih Bey'e bilgi verilmiştir

Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi