ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Ankara Sigorta

ANKARA SİGORTA Kasko Sigorta Poliçem Süresi Dolmadan İptal Edildi! Equinoxe  [02 Mayıs 2008, 09:00]
Arabama 18.01.2008 tarihinde yıllık kasko sigortası yaptırdım. 08.04.2008 tarihinde arabamın kötü niyetli kişilerce çizilmesinden dolayı (bu hasar yeni bir hasardır, arabamdaki eski kaporta hasarlarıyla bir ilgisi yoktur) anlaşmalı servise giderek hasar beyanında bulundum.

Arabamın ilgili serviste onarımı yapıldı ve Ankara Sigorta tarafından onarım masrafları sahibi olduğum 10596587 numaralı kasko poliçesi kapsamında karşılandı. 28.04.2008 tarihinde sigortacımla tesadüfen görüştüğümde yıllık kasko poliçemin Ankara Sigorta tarafından iptal edildiğini ve kalan günlerin ödemesinin Mayıs ayı içinde yapılacağını söyledi.

İptal sebebi ise 08.04.2008 tarihinde hasar onarım onayı için inceleme yapmak üzere servise gelen eksperin arabamın tüm bölümlerinin fotoğraflarını çekerek aracın kaportasında daha önceden de eski hasarların bulunduğunu tespit etmesi ve Ankara sigorta'ya bildirmesiymiş.

1) Arabamın kaportasında eski hasarların olduğu doğrudur ancak yıllık kasko sigortası yapılırken kimse bana "arabanda eski hasar var mı" diye sormamıştır. Hasarlı araca kasko yapılmadığını ya da sigorta şirketinin herhangi bir şekilde araçtaki eski hasarları tespit ettiğinde poliçeyi tek taraflı olarak iptal etme yetkisinin bulunduğunu söylememiştir.

2) Sigorta sözleşmesi 1 yıllık olduğu ve arabamdaki eski hasarların onarımının yapılmasını sigortadan istemediğim halde poliçem iptal edilmiştir.

3) Tramer'in (trafik sigortaları bilgi merkezi) web sitesine girdiğimde poliçemin 15 Nisan 2008 tarihinde iptal edildiğini öğrendim. Poliçemin iptal edildiği Ankara Sigorta tarafından bana bildirilmemiştir. Sigortacıma bir şey sormak için tesadüfen telefonla aradığımda bana poliçemin iptal edildiğini söylemiştir.

Kasko sigortası, oto hırsızlığına ya da trafik kazalarına karşı bir güvence olarak yapıldığına göre, Ankara Sigorta kasko poliçesini keyfi olarak istediği tarihte iptal ederek ve iptal tarihinde müşteriye bildirim yapmadan müşterilerine nasıl bir güvence vermektedir? Bu konunun sigorta şirketi tarafından bir çözümü bulunmadığı takdirde mahkemeye başvuracağımı ve Ankara Sigorta'yı dava edeceğimi buradan açıkça bildiririm. %

Arkadaşına Gönder

Ankara Sigorta
06.06.2008

Sayın Yetkili

Yapmış olduğumuz inceleme sonucunda,

Kasko poliçelerimizde gün esaslı iptallerde anlaşmamız gereği Asıstance Hizmetleri primleri (dost yardım ve mini onarım) iadesi yapılmaz. Bu durumda, Poliçenin net primi : 633.94 YTL Asıstance Hizmetleri( Dost yardım 55 YTL+Mini onarım 50 YTL) : 105 YTL
633,94-105 = 528,94 YTL
(528,94: 365 gün) * Kalan 278 gün = 402.87 YTL iade rakamıdır.

Bu rakamı acentemiz müşterimize elden teslim etmiştir. Müşterimiz aranarak konu hakkında bilgilendirilmiştir.

Müşterimizin hesabı ile zeyilde çıkan müşteriye iade rakamı arasındaki 82 YTL lik fark buradan kaynaklanmaktadır.

ANKARA ANONİM TÜRK SİGORTA ŞİRKETİ