371904 |

| AVON Takım Öncüsü Tarafından Girilen Habersiz Siparişler
Reyuna
[22 Ekim 2008, 09:00]
2008 başlarında Avon'a temsilci olarak üye oldum ve satışlara başladım. Ancak bazı sebeplerden dolayı bu işe son vermek ve üyeliğimi sildirmek istedim. Takım öncüsü 3 ay sipariş vermediğiniz taktirde zaten otomatik silinecektir dedi. 3 ay bitmeye yakın baktım ki bir Avon kutusu geldi. Hanımın sipariş vereceğini düşünerekten aldım kargoyu. Ama sorduğum zaman kimsenin haberini olmadığını öğrendim ve müşteri hizmetlerini aradım. Siparişi takım öncüsü S. G. Adlı kişi girmiş olarak görünüyor dedi.
Hemen yanına gittim durumu anlatıp ve neden böyle olduğunu sorduktan sonra bana cevabı şu şekilde oldu; "Avon üyeliğiniz iptal olmasın diye size fırsat paketi göndermiş" dedi. Avon müşteri hizmetlerinin sipariş sizin tarafınızdan girildiğini söylediler dediğimde de hayır öyle bir olay yoktur şeklinde cevap aldım. Ben bu paketi istemiyorum iade edeceğim dediğimde de o şekilde bir uygulama olmadığını ancak bize bırakırsanız biz satar parasını da faturanızın yatırılacağı en son gün size veririz, siz de yatırırsınız dedi.
Ben o gün götürmedim koliyi, ta ki faturanın yatırılacağı en son gün götürdüm ve bana eğer bırakırsanız size satar parasını öderiz dediler. Ortalama 20-25 gün sonra gidip fatura tutarını aldım. Tabi ben son ödeme tarihi geçmedin faturayı ödemiştim. Fatura tutarını aldıktan sonra şu an ben üyeliğimin silinmesini istiyorum dediğimde tekrar aynı cevapla otomatik silinecektir dediler. Buraya kadar biraz yoruldum tabi ve olay kapandı.
Asıl olay; tekrar bir 3 aylık dilimden sonra yine bir Avon kolisiyle karşılaştım. Tabi bu defa teslim almadım ve kargocuya iade ettim. Ben sipariş girmediğim halde benim adıma nasıl sipariş giriliyor da ben Avon'a borçlanıyorum. Şikayetçiyim Avon'dan böyle bir olaya mahal verdiği için, şikayetçiyim takım öncüsünden benden habersiz uyardığım halde iki defa benim adıma habersiz sipariş girdiği için gereğinin yapılmasını istiyorum. Aksi taktirde farklı çıkış yollarına başvuracağım. Biliyorum 3 ay sonra yine gelecek bu fırsat paketi. İstemiyorum fırsat filan.** |