ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Avon Kozmetik

AVON Sağlık Bakanlığı'ndan Onaylı mı? bsra  [19 Nisan 2008, 09:00]
Ünlü markaların kozmetik ürünlerini satan bir mağazada,Avon kullandığımı söyleyince, çok şaşırdılar. Ürünlerin Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olmadığını, yalnız Tarım Bakanlığı'ndan onaylı olduğunu söylediler.

Avon kataloglarının hiç birinde, bu bilgiye rastlamadım. İnternet adresinde de, böyle bir bilgi bulamadım. Yoksa sağlığımızla mı oynanıyor.&

Arkadaşına Gönder

Avon Kozmetik
21.04.2008

286634 numaralı şikayet hakkında,

Sayın Besra Kaleli ile şikayeti hakkında 21.04.2008 tarihinde görüşülmüştür.

Besra hanım'a Sağlık Bakanlığı onayı ile ilgili detaylı açıklama yapılmıştır.

Avrupa'da uretilen ve satilan tum kozmetik urunlerinin Avrupa Birligi satandartlarina uygun olmasini Uye ulkelerin katilimiyla olusturulan birlik komisyonu tarafindan yayimlanan bir yasa ile saglanmaktadir. Bu yasa kapsaminda kozmetik urunlerde kullanilmasina izin verilmeyen icerik maddeleri de bir baslik olarak belirtilmis olup bu maddelerin kozmetik urunlerde kullanilmasi yasaklanmistir. Avrupa icinde uretilen ve satilan tum kozmetik urunler bu yasanin getirdigi zorunluluklara uymasi gerekmektedir. Avon Kozmetik'te uluslarasasi bir firma olarak bu yasanin gerekliliklerini yerine getirmektedir.

Ulkemizde de kozmetik urunlerinin insan sagligina uygunlugu Saglik Bakanligi tarafindan denetlenmektedir ve Bakanlik tarafindan gerekli incelemeler yapildiktan sonra urunlerimize ithal izni verilmektedir. Ulkemizde uygulanan yonetmelik ise 23/0271994 tarihli ve 3977 sayili kanun cercevesinde hazirlanmistir.

Besra Hanım'a gerekli bilgilendirme yapılarak müşteri memnuniyeti sağlanmıştır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla,

Avon Müşteri İletişim Merkezi