ŞikayetVar

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Avon Kozmetik

AVON'un Bile Bile Sattığı Kurumuş Rimeller! mugocem  [26 Eylül 2007, 09:00]
416004–8 numaralı satış temsilcisiyim. Bozuk mal çıkması gibi durumlarda zaten zor şartlarda satılan ürünle ilgili problem yaşıyorum. Bundan 4–5 ay önce 5–6 tane rimel aldım. Ama rimelleri alan müşteriler iade ettiler çünkü kurumuş idiler. Elimde açılmamış olanları da tek tek açtım hepsi kurumuş. Yani bile bile kurumuş rimelleri de bize satıyorlar, çok ayıp. Şimdi bu rimellerin yenileri ile değiştirilmesini talep ediyorum.

Ayrıca bundan 1 ay kadar önce takım öncüm telefon etti ve başarılı satış temsilcilerinin seçilerek bir araya getirileceğini, bizlere hediyeler verileceğini, benim de gelmemi söyledi. Gittim. Çok küçücük bir yerde bir yığın insan beş tane klima yeri olduğu halde dört tanesinin makinelerinin sökülmüş olduğu ve bir tane klimanın hiç bir faydasının olmadığı bir salon. Girişte birer adet tuzluk dağıtılıyor. Sebebini anlayamadım.

Neyse İstanbul'dan yetkili gelmiş, anlatıyor ama sadece çevresindeki 10 kişiyle muhatap olmakta, bu nedenle herkese hitap etmekte başarılı olamıyor. Bir saat kadar sonra (bu arada birer şişe su ile birer çay ikram edildi) bölge satış sorumluları çıktı ortaya herkes kendine göre birer liste (380 YTL'lik–1.000 YTL'lik ve 1.500 YTL'lik) yapmış ve kendi takım öncülerine ve satış temsilcilerine o listelerde sipariş vermeleri için elinden geleni yapıyor.

O kadar göz boyuyorlar ki ben de inandım ve 380 YTL'lik listeyi sipariş verdim, çünkü sadece o gün geçerli olacak olan ve parça başına 6 YTL civarında para ödeyecektim ve 66 parçalık listede parfümler de dahil bütün ürünlerden vardı. İşin garibi listelerden kimsenin eline verilmiyor ve sadece o gün geçerli olduğu söyleniyor.

Toplantı saati saat 18.00 civarı idi zaten. Siparişi verdim, eve döndüm. Katalogdan aklımda kalan ürünleri kontrol etmeye çalıştım, olmadı. Ertesi sabah büromda internetten kontrol ettim hiç bir ürünün fiyatı katalogdaki fiyattan farklı değildi. Yani 1 YTL'lik ürün de 6 YTL'ye geliyor bu arada.
Siparişimi hemen iptal ettim. Bu uygulamanın kişilerin fikri olduğuna ve Avon gibi bir firmanın prestij sahibi olduğuna inanıyorum. Ama insanları kandırmak bu kadar kolay mı? Çok ayıp doğrusu.%

Arkadaşına Gönder