358110 |
| AYGAZ Tüp Dedantörü Kombi Gaz Valfini 2 Defa Patlattı!
abgunay
[12 Eylül 2008, 09:00]
2007 yılında tüp değişimlerimizi yapan Kerman Petrol Ürünleri başka bir markadan Aygaz tüp dağıtımına geçti. Diğer tüpümüzü aldılar, yerine tombul Aygaz tüp ve yanında çok güvenli ve Avrupa standartlarında olduğunu söyledikleri kırmızı dedantörü taktılar.
En son Haziran 2008'de bayi tarafından tüp değişimi yapıldı. Ertesi gün eve geldiğimizde balkonda ağır bir LPG kokusu ile karşılaştık ve kombinin içinden gaz kaçağı olduğunu gördük ve dedantörü çıkartarak gazı kesebildik. Kombi servisini çağırdık ve dedantörün çok yüksek basınçta gaz verdiğini söyledi ve kombinin gaz valfinin bu yüzden patladığını, dedantör ve kombi gaz valfinin değişmesi gerektiğini söyledi.
Kerman ücretsiz olarak dedantörün değişimini yaptı, kombi servisi de 225 YTL karşılığında gaz valfini değiştirdi. Biz yeni dedantörü ve gaz valfini kullanamadan yazlığımıza gittik. Eylül 2008'de İzmir'e dönüş yaptık ve tüpü açtığımda kombi içerisinden yine gaz kaçağı başladı. Yine servisi aradık yine dedantörün çok yüksek basınç verdiğini yine gaz valfinin 225 YTL karşılığında değişmesi gerektiğini ifade etti.
Bunun üzerine Aygaz'ın 444 4 999 numaralı müşteri hattına yukarıdaki bilgileri verdim. Şikayetimin not edildiğini söylediler ama bugüne kadar herhangi bir girişimde bulunmadılar. Ayrıca 0(212) 354 15 15 numaralı telefonu sürekli aramama rağmen herhangi bir yetkili ile görüşemedim.
1. Bu dedantörlerle evimizde ne kadar güvendeyiz? Bizim kombimiz balkonda olduğundan bir faciaya neden olmamış gaz havaya karışmıştır. Bu tüp ve kombi evin içinde olsaydı neler olurdu?
2. Defalarca telefon etmeme rağmen neden bir yetkili ile görüşemiyorum?
3. Bir haftadır soğuk su ile duş alıyoruz, birisi ilgilenir diye aynı şekilde tüp ve dedantör yerinde duruyor.
4. Bizim zararımızı Aygaz firması karşılamalıdır (toplam 450 YTL gaz valfi bedeli ve boşalan 12 kg tüp).
5. 8 yıldır diğer marka tüpler ile sorunsuz kullandığımız kombimizi Aygaz tüp ile kullanamaz olduk. % |