328205 |
| ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ Memurları Hassasiyetlerimi Umursamadı
ramazancelik1973
[16 Temmuz 2008, 09:00]
14 Temmuz 2008 sabah 08.20'de çocuğumun rahatsızlanması nedeniyle, Sincan Devlet Hastanesi'ne gidiyordum. Fatih'te Gmk bulvarındaki trafik kontrollerinde durduruldum. Ruhsatımı evde unuttuğum için, ibraz edemedim. Aracımın otoparka çekileceği bildirildi. Park yerine araç çekmek için, aşırı bir hassasiyetleri var. Görevli polis memuruna cezamı yazın, 5 dak. içinde ruhsatımı size getireyim. Yeter ki çekici ücreti ödemeyim dendim. Bunun olamayacağını söyledi.
Aracımı otoparka çekecek çekicinin şoförü, polis memurundan aracın anahtarını aldı. Aracımı çalıştırdı, çekiciye kadar götürdü. Sonra çekicinin arkasına ikinci araç olarak (aracın ön tekerlekleri çekicide diğerleri yolda )götürdü. Çekici şoförünü ve polis memurlarını defalarca aracımı 3. Kişilerce kullanmaması konusunda uyarmama rağmen, çekicinin şoförü aracımı kullandı.
İstediğim yetki belgesini de ibraz etmedi. Aracımı kullandı. Araç Sincan Sanayisindeki Kaplan Otoparkı'na çekildi. Bu otoparka nasıl izin veriliyor? İnsanların araçları çekiliyor. Bu otoparka gitmek zorundalar, ancak burası en yakın toplu taşıma 40 dak mesafede… Bu otopark için bir kriter yok mu?
Beni 5 dak. için beklemeyen polis memuru, nasıl olurda en yakın toplu taşıma durağına 40 dak mesafedeki otoparka aracımı çektirir? Otoparkta görevliler ve aracımı kullanan çekicinin şoföründen kullandığına dair yazı istedim. Böyle bir yazı veremeyeceklerini belirttiler.Benin bu rahatsızlık duyduğum hususlarda ne gibi bir işlem yapabilirim?& |