279331 |

| AKSİGORTA'dan Zarara Uğratan Hasar Tazmini
toks
[02 Nisan 2008, 09:00]
2007'nin 11'nci ayında hafif hasarlı bir kaza yaptım. Karşı taraf kusurlu. Aracımda meydana gelen hasarı yetkili servisinde tamir ettirdim. Ödemesini yaptım. Zira o servis Aksigorta ile anlaşmalı değildi. Prosedüre uydum. 243 YTL ve 575 YTL olmak üzere toplam 818 YTL tutarını (kdv dahil) Aksigorta'dan talep ettim. (dosya no:7576504)
444'lü hatlarından edindiğim yönlendirmeler ile istedikleri evrakları verdim. Hesabıma 693 YTL yatırdılar. Arayıp sebebini sordum. Aracımın ticari olduğunu ve yansıtma faturası kesmem gerektiğini söylediler. Ancak ondan sonra Kdv'yi ödeyebileceklermiş.
Doğrudur dedim ve firmamdan Aksigorta'ya 818 YTL tutarında yansıtma faturası kesip gönderdim. Bir süre sonra akıbetini öğrenmek için tekrar aradım. Yansıtma faturası tamam ama servis faturasını da faks çekmeliydiniz dediler. Ona da tamam dedim. Faks çektik.
Hem 243 YTL hem de 575 YTL bedelli iki faturayı da faks çektik. Uzun bir süre beklemeden sonra tekrar aradım. Sadece 243 YTL olan servis faturasının kayıtlarında olduğunu, diğerinin olmadığını, o yüzden de Kdv ödememin yapılmadığını söylediler.
Her iki faturayı da faks çekip yine bekledim. Yine aradım. Yine kayıtlarında 575 YTL'lik servis faturası faksım yoktu. Bu döngü 3 kez muhasebecim, 2 kez de bizzat tarafımdan gerçekleştirilmiş olmasına rağmen bir türlü o faks ellerine ulaşmamakta ve bana Kdv iade edilmemekte.
Bugün 5 ay doluyor. telefon faturalarıma baktım. 444'lü Aksigorta hattını, 60 küsur kez aramış olduğumu gördüm. İyi niyetli olarak, acaba bu 575 YTL bedelli servisin bana kestiği faturanın kağıdında mı bir anormallik var? Yoksa neden diğeri ulaşıyor da bu ulaşmıyor? Basit bir 125 lira ödemenin bu kadar mı prosedürü olur?
Prosedür olsun. Sorun yok, uyulur ona. Zira suiistimali önleyemezler. Ancak, prosedür adı altında da problem çıkarmasınlar. Mantığa aykırı bir durum var. Madem her iki fatura da olması gerekirdi; neye dayanarak ana paramı ödediler? Kestiğim faturaya mı rağbet ettiler de ödememi yaptılar? ^^ |