274749 |

| AKSİGORTA Lastik Hasarını Ödemiyormuş
TANKAL
[20 Mart 2008, 09:00]
Aralık 2007'de tam kapatılmamış olan doğalgaz çukuruna girmem neticesinde ön 2 lastiğimi de jantım ezerek kullanılamaz hale getirdi.
Ak Sigorta acenteme hasar ihbar durumunu sordum. Bana anlaşmalı servise giderek yaptırabileceğimi ve fatura, ruhsat fotokopisi, ehliyet fotokopisi ve hasar fotoğraflarını getirmemi istedi. Beyan ile birlikte teslim edeceğimizi söyledi.
Denilen gibi yaptım. Lastiklerimi kendim ödeyecekmiş gibi pazarlığımı yaparak aldım. (bir müşterim aracılığı ile bayi fiyatından aldım) Janttaki küçük eğriliği düzelttirdim. Evrakları Ak Sigorta acentesine teslim ettim.
2 ay sonra bana dönen cevap şu: Ak Sigorta lastik hasarlarını ödemiyor.
Bu nasıl bir cevap?
Acenteye uğrayarak hasar durumunu bir kez daha hatırlattım. O da Ak Sigorta merkezi ile bir kez daha iletişime geçerek beni arayacağını söyledi. Fakat durum değişmedi.
444 27 27 numaralı müşteri hattını aradım. Durumu anlattım. Ekspertiz yapılmadığını fark ettim. Ekspertiz yapılmadığını söyledim. Yapılması için not aldılar. Cuma gün aradığım için Pazartesi gün aramamı istediler.
Arayamadım. 2 hafta sonra tekrar aradım. “Bu tip hasarlarda aracı hareket ettirmeyin, 444 27 27 yi arayın, oradan biz yardımcı oluruz, beyan değil, tespit tutanağı gerekli” şeklinde açıklamada bulundular.
Sonuç olarak;
- Ak Sigorta primlerini ödemiştim. Yanında lastik hasarını da ödedim.
- Sonucu kendim takip etmek zorunda kaldım. Bana Ak Sigorta'dan bir açıklama metni, maili, faksı vs. Gelmedi. Ki gelmeli. Ben de durumu bilmeliyim. Bu açıklama acenteye bırakılmamalı. Veya Ak Sigorta sitesinden her kasko müşterisine bir şifre açılarak durumun izlenmesi sağlanabilmeli. Bunlar zor şeyler değil.
- Ekspertiz görmedim.
- Teminatlar kapsamı daha açıklayıcı olarak müşteriye verilmeli.
Önceki sigortamı bırakıp, tavsiye edildiği için Ak Sigorta'dan kasko yaptırmıştım. Sigortacı değilim. Detayları bilmeyebilirim. Bilmek zorunda da değilim.
Beni en doğru şekilde yönlendirmek, hasarımı telafi etmek sigortanın sorumluluğudur. Doğru beyanda bulunmak da benim sorumluluğum.
Sigorta şirketi yürüyen aksamın en önemli parçası olan lastikleri de sigorta kapsamına almalıdır. Lastik hasarı kapsam dışı demek yanlış bir uygulamadır. Lastik hasarının oluş biçimine, gelip lastiğe bir kere baksalar ne demek istediğimi anlayacaklar. ^^ |