ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

Aksigorta

AKSİGORTA'da Bitmeyen Yazılım Hataları ve Ödenmeyen Hasar Miktarı! congofather  [03 Mart 2008, 09:00]
22 Aralık 2007 tarihinde Aksigorta'dan kaskolu olan aracımla kaza yaptım ve aracım pert oldu. Bununla birlikte pert süreci başlamış oldu (dosya numaram 7956822). Birçok prosedürden sonra, 28 Şubat günü tesadüf eseri Aksigorta'yı aradığımda, ilgili kasko bedelinin 27 Şubat 2008 tarihinde serbest bırakıldığını ve paranın Aksigorta'nın Akbank'ta bulunan havuz hesabına yatırıldığını öğrendim.

Yetkiliye başka herhangi bir prosedür kalıp kalmadığını sorduğumda, dosya numaram ve TC kimlik numaram ile herhangi bir Akbank şubesinden parayı çekebileceğim söylendi.

Buradaki ilk büyük sorun ve ilgisizlik, Aksigorta'nın parayı sözde serbest bıraktığı halde beni hiçbir şekilde bilgilendirmemiş olmasıdır. Normalde böyle bir işlem sonucunda beni bilgilendirmesi gerekirdi; bu yapılan işlem şark kurnazlığıdır.

Bununla birlikte, 29 Şubat 2008 tarihinde Akbank'a paramı çekmek üzere gittiğimde, gişe yetkilisinden, ilgili paranın havuz hesabında görünmediğini öğrendim. Hemen Aksigorta'yı aradım fakat yetkiliden beklediğim gibi bir olumsuz haber daha aldım; yazılımsal bir hatadan dolayı, sadece bana özel olarak, paranın serbest bırakılamadığını öğrendim. Sonuç olarak, bankada geçirdiğim, sinirli 2 saat sonrası, mağdur bir şekilde evime gittim.

Ben Aksigorta gibi kurumsal, ciddi bir şirkette çalışan kişilerden böylesine bir tutarsızlık, farklı ağızdan konuşma ve müşteriyi mağdur ettikten sonra müşteriye karşı hiçbir şey olmamışçasına rahat ve pişkin tavırlar sergilemelerini beklemiyordum. Bununla birlikte, kullanılan sigortacılık yazılımının, bir bilgisayar mühendisi olarak, bu kadar fazla ve basit sebeplerden sorun çıkarmasını anlayamıyorum.

Bu yazılımsal bir sorundan ziyade, acaba parayı geciktirme senaryosu mudur? Eğer öyle ise bu Aksigorta için çok daha vahim bir durumdur. Bu sorunun en kısa zamanda düzeltilmesini, zararımın da yasal faizleriyle birlikte tarafıma derhal ödenmesini istiyorum. %

Arkadaşına Gönder

03.03.2008

Sayın Yetkili,

Dosya Numarası: 7956822

Konu ile ilgili Bölge Müdürlüğümüzün değerlendirme sonucunu iletiyoruz;

" Aksigorta olarak dosyası tamamlanan bir müşterimizin ödemesi ertesi gün tutar ayırımı yapılmadan ödenmektedir.

Müşterimizin ödemesi sistemsel bir nedenden dolayı aksamış ve bu aksaklık bugün içinde çözümlenerek ödemesi hesabına çıkarılmış ve bu konu hakkında bilgi verilerek müşteri memnuniyeti sağlanmıştır."

Bilgilerinize sunarım.

Saygılarımızla

AKSİGORTA
Hizmet Merkezi Müdürlüğü

03.03.2008

Sayın Yetkili,

Dosya Numarası: 7956822

Konu ilgili Bölge Müdürlüğüne aktarılmış olup değerlendirme sonucu sitenize yazılı ve sigortalımıza sözlü olarak iletilecektir.

Saygılarımızla

AKSİGORTA