235499 |

| AK SİGORTA'da Poliçe Yaparken Herşey Dahil, Ödemeye Gelince İstisna
muhammetyumlu
[01 Aralık 2007, 09:00]
Ak Sigorta'nın reklamlarına baktığınızda her şeyiniz sigorta kapsamında gibi gözüküyor; ama ne zaman hasar olur, hasar ödemelerinizi almak istersiniz, o zaman hasarı ödememek için hep bir bahaneleri vardır.
Ellerimi yıkamak için lavaboya girdim. Kapıyı kapattım. Aksilik o ya lavaboda kilitli kaldım, anahtar bozuldu. Eşim vasıtası ile sigorta yardımını aradık. Bize çilingir göndermelerini istedik (reklamlarında evinizde mahsur kaldığınızda Aksigorta yardımınıza gelir, sizi kurtarır diyorlardı, hala internet ortamında mevcuttur reklam)
Çilingir'i çağırabileceklerini ama ücretini bizim ödememiz gerektiğini söylediler. Biz de biz biraz daha uğraşalım, eğer çıkamazsak tekrar ararız deyip kapattık. Giriş katında oturduğum için camdan çıkmayı denedim. Çıkarken kayıp klozetin rezervuarını kırdım. Sonunda camdan çıktım. Sonra kendi imkanlarımızla dışardan kapıyı açtık.
Klozetin rezervuarında olan hasardan dolayı, Sigorta Yardım'ı tekrar aradık. Bize söyledikleri şey; “eğer hasarınız 200,00 YTL altında ise kendimiz yaptırıp ödemesi için faturası ile sigortaya müracaat edebilirsiniz” şeklinde idi. Bilgi almak için onların anlaşmalı tamircilerinden de fiyat almamız için üçlü bir telefon görüşmesi yapmaya başladık.
Anlattıklarımıza karşın hasarın en az 500 YTL civarında olduğunu söylediler. Biz de onlara bu civardaki bir tamirciye gösterip eğer daha fazla bir fiyat verirlerse tekrar onlarla görüşeceğimizi söyleyip telefonu kapattık.
Ertesi sabah ustayı çağırdık. Bize verdiği fiyat, malzeme dahil, 150 YTL. Biz de onla anlaşıp yaptık. Faturasını aldım ve bir dilekçe ekinde sigortaya müracaat ettim. Haftalar geçti, aylar geçti, geri dönen olmadı. Sonunda öğrendik ki hasarı kabul etmemişler. En azından sebebini öğrenmek için defalarca aramamıza ve notlar bırakmamıza karşın geri dönen olmadı. Onlardan istediğim hasar dosyamın tekrar incelenmesi ve bana bilgi verilmesi.^^ |