ŞikayetVar

Üye Ol   Şifremi unuttum

ŞikayetVar
 Sonraki >>

220661

AKSİGORTA Çalınan Çantamdaki Araç Anahtarlarımı Ödemek İstemiyor hakturk35  [15 Ekim 2007, 09:00]
15.08.2007 tarihinde yanımda taşıdığım el çantam ve çantamda bulunan araç anahtarlarım, içerisinde bulunduğum toplu taşıma aracının kalabalığından yararlanılarak çalındı. Çalınmanın hemen ardından en yakın karakola giderek olayı ifade altına aldırdım.

Kasko kapsamındaki çalınma teminatından yararlanmak için aracımı anlaşmalı servise götürdüm. Aksigorta anlaşmalı servis tarafından aranarak hasar dosyası açıldı. Aksigorta’da görüşülen kişi anahtar çalınmasına eksper geleceğini söyleyince ben ve servisteki herkes şaşırdı.

Araç eksper gelmesi için iki gün süresince serviste bekledi. Tabi ki gelen giden olmadı. Aracımın işlemine Aksigorta ile yapılan ısrarlı telefon görüşmeleri sonucu nihayet başlanabilmişti. Aracımı teslim aldım sorun yok derken; 50 gün sonra servisten Aksigorta’nın ödeme yapmadığı konusunda telefon aldım.

Ankara bölge müdürlüğüne giderek hasar servisi ile görüştüm. Bana ödeme yapmamalarına gerekçe olarak olayın çalınma olmadığı, aşırma olduğunu duyunca bir hayli şaşırdım. (aşırma çalmanın Osmanlıca karşılığı, aşırmayı başka kapsamdaymış gibi göstermeye çalışıyorlar. Amaçları yıldırma politikası uygulamak. )

Para ödememek için ellerinden geleni yapıyorlardı. Bunun üzerine olayı ve mağduriyetimi anlatan yazı yazarak bıraktım. 3 gün oldu hala bana geri dönüş olmadı, olacağını da beklemiyorum. Aksigorta’nın bu kadar niteliksiz olduğunu bilmiyordum. Çalışanları ilgisiz ve kafamızda canlandırdığımız firmayla yakından uzaktan alakası yok. Dosya numaram : 7196374^^

Arkadaşına Gönder

www.keneler.com için tıklayınız

15.10.2007

Sayın Yetkili,

Dosya:7196374

Hırsızlık sigortası genel şartları uyarınca yalnızca aşağıda belirtilen şartlar için teminat verilebilmektedir. Buna göre;

1.1. Kırma, delme, yıkma, devirme ve zorlamayla girilerek,
1.2. Araç, gereç veya bedeni çeviklik sayesinde tırmanma veya aşma suretiyle girilerek,
1.3. Kaybolan, çalınan veya haksız yere elde edilen asıl anahtarla veya anahtar uydurarak veya başka aletler veya şifre yardımıyla kilit açma suretiyle girilerek,
1.4. Sigortalı yerlere gizlice girip saklanarak veya kapanarak,
1.5. Öldürme, yaralama, zor ve şiddet kullanma veya tehditle, yapılması halinde sigortalı kıymetlerde doğrudan meydana gelen maddi kayıp ve zararlar,
teminat altına alınmıştır.

Söz konusu olayın kapsam dışı olması sebebiyle, tazminat talebi karşılanamamaktadır.

Konu ile ilgili sigortalımıza yazılı bilgi verilecektir.

Saygılarımızla

AKSİGORTA
Hizmet Merkezi Müdürlüğü

15.10.2007

Sayın Yetkili,

Dosya:7196374

Konu ilgili Bölge Müdürlüğüne aktarılmış olup değerlendirme sonucu sitenize yazılı ve sigortalımıza sözlü olarak iletilecektir.

Saygılarımızla

AKSİGORTA