217779 |

| AKSİGORTA'nın Uygulamaları İnsanı Çileden Çıkarıyor!
unalanemin
[04 Ekim 2007, 09:00]
Ağustos ayında Keşan-Gelibolu arasında eşim ve çocuğumla bir kaza geçirdim. Sonrasında 7226829 dosya numarasıyla devam eden Aksigorta ile yaşadıklarım.
1- Akşam saati olduğundan Aksigorta'nın ulaşım yardımı teklifini kabul ettim. Keşan otogarına gittik ve otobüs olmaması nedeniyle gece 02.30'a kadar bekledikten sonra otobüse binerek evimize döndük. Taksi ve otobüs ödemelerini de kendi imkânımızla yaptık.
2- 14.09.2007 Aksigorta'dan *** bey tarafından arandım. Aracımın pert olacağı ve maksimum 16.000 YTL verileceği tarafıma bildirildi. Teklif edilen bedel aracımın rayiç değerinden düşük olmasına rağmen yeni bir araç almam gerektiğinden önerilen teklifi kabul ettim. Vekâletname verdiğim takdirde işlemlerin 1 hafta süreceği bizzat *** bey tarafından söylendi.
3- 17.09.2007 tarihinde vekaletnamemi verdim. Ayrıca muvafakatname vermem istendi. Muvafakatnamede, 16.000 YTL ödeneceği söylenmesine rağmen aracın değerini 15.500 YTL olarak kabul ettiğime dair beyanı gördüm. İtirazım üzerine, en iyi tabirle tamamen ciddiyetten uzak bir yanıt aldım, *** bey bana 16.000.00 YTL'yi tahmini olarak söylemiş; ancak yönetimden 15.000 YTL'yi kabul etsin dedikleri için orta yol olarak 15.500 YTL'yi bulmuşlar. Hayretler içinde kalmama rağmen, Aksigorta'nın kendisine yakıştırdığı üç kuruş hesabını, ben kendime yakıştıramadığımdan 15.500 YTL'yi kabul ettim.
4- Bir iki gün sonra *** bey tekrar beni arayarak vekâletnamemde problem olduğu belirterek yeniden vekâletname çıkarmamı istedi. Aynı gün fotoğraf çekerek yeni vekâletnameyi çıkardım. Bu arada vekâletnamedeki problem, vekâletname vereceğim kişilerin isimlerinin eksik olarak verilmiş olması. Ancak Aksigorta'nın bu yanlışının bedelini de ben ödedim.
5- 24.09.2007 Eylülde yaptığım görüşmede dosyanın onay için yönetim kuruluna gittiğini, 1–2 gün içinde onaylanarak ödemenin yapılacağı söylendi.
6- 27.09.2007 tarihinde ise sigorta bedelleri kredi kartımdan çekildiği halde bunları kendilerinin göremediklerini, tahsilât makbuzlarını 1 gün içinde alarak ödemenin yapılacağını söylediler.
7- Bugün 02.10.2007 dosyam hala tahsilât makbuzlarını bekliyor. Ne zaman Aksigorta'ya ulaşacak, ondan sonra dosya yeniden yönetim kuruluna mı sunulacak ve ödemem ne zaman yapılacak bilmiyorum.
8- Bu arada, aracınıza pert işlemi uygulanırsa Aksigorta'dan yapmış olduğunuz hiçbir ulaşım - konaklama giderini talep edemeyeceğimizi *** bey'den öğrendim.
9- Son olarak; bundan sonra Akkaskolu olmamakla çok haklı olacağım.% |