216719 |

| AKSİGORTA'nın Yaşattığı Zeyilname Problemi!
RAKANES
[01 Ekim 2007, 09:00]
Şirketime ait olan aracımın kaskosu kredi aldığım Akbank tarafından Akkasko yapıldı. Aracım Ağustos ayı içerisinde seyahate çıkacağım günün sabahında camı kırılıp orijinal teybi çalındı. Hemen rapor tutturup hasar ihbarı yaptım. Sayın yetkililer anlaşmalı cam ve teyp servislerimizden yararlanabilirsiniz dedi. Ancak ilerleyen günlerde olabilecek işlerdi. Fakat benim işim acildi.
Onların bilgisi dahilinde aracımın hasarını kendi imkanlarımla gidermemi ve fatura ile evrakları yetkili birime iletmem halinde hasarım yapılacağını bildirdiler. Ben de kendi imkanlarımla orijinal parçalarla hasarımı giderdim ve seyahate devam ettim. Seyahatten geldikten sonra Eylül ayı içerisinde tamamlayıp birime kargo ile gönderdim. Fakat 3 gün önce aynı şekilde tekrar hırsızlık ve hasar meydana geldi. Evet, ilk hasar giderilmeden aynı hasar tekrar başıma geldi.
Sigorta bilgisi almak için Aksigorta merkezini aradım ve durumumu bildirdim. Bu arada orijinal parça taktığım için kasko zeyilnamesi yaptırmam gerekli mi diye sordum. Sayın yetkili bana; eğer araca orijinal radyo teyp takıldı ise kasko zeyilnamesi yaptırılması gerekmediğini bildirdi, ben de zeyilname yaptırmadan rapor tutturdum ve hasar bildirimi yaptım.
Vaktim olduğu için Akkaskonun anlaşmalı servislerinden ilk olarak cam hasarımı sorunsuz olarak giderdim. Ertesi gün radyo teyp hasarımı gidermek için istenen evrakları hazırladım ve ilettim. Bana kısa bir süre içinde sigortadan onay gelir ve hasarınızı gidereceğiz diye cevap verdiler. Anlayışla karşıladım ve beklemeye başladım.
Aradılar, bana hasarınız onaylanmadı dediler. Neden dediğimde bana; kasko zeyilnamesi kesilmediği için hasarınızın yapılmayacağını, ret cevabı verdiler. Daha sonra yoğun bir telefondan sonra yetkili bir kişiye ulaşabildim. Kendimden eminim, özellikle sordum ve bana orijinal teypte zeyilname gerekmediğini bildirdi. Bildiğim kadarıyla tüm görüşmeler kayıt altına alınıyor. Şirketten aradığım için birçok hat var. Bunun için tüm kayıtların incelenmesini rica ediyorum. Ve bu olay beni çok rahatsız etmeye başladı. Ve bir an önce çözülmesini istiyorum.% |