318334 |

| DEMİRDÖKÜM Termosifona Kazan Dayanmıyor
yeset
[26 Haziran 2008, 09:00]
10,5 seneden beri Demirdöküm termosifon kullanıyorum. Ne kadar uzun bir süre diyebilirsiniz. Fakat bu su akıtan 4 yada 5. Termosifonum olacak. (hepsi de Demirdöküm) Yaklaşık 2-3 senede bir kazan delinmesinden termosifon değişiyor ve bedelini ödüyoruz.
2006 yılı 2. Ayında aldığım termosifon dün su akıtmaya başladı. Servis bugün gelerek kazanın delindiğini ve değişmesi gerektiğini söylemiş. Bedel 280 YTL. Ayrıca su tazyiki fazla imiş, diğer makineler de bozulurmuş. (bu arada Ariston çamaşır makinesi ve Beko bulaşık makinesi de 10,5 seneden beri aynı evde ve aynı tesisatta çalışıyor ama eve hiç servis gelmedi. )
Burada benim hep aynı markayı tercih etmem en büyük hata. Değişimlerde evdeki termosifon komple alınıyor, kutusundan bana göre yeni termosifon takılıyor. Ama bu değişime termosifon değişim değil, kazan değişimi adı verilerek 1 sene garanti kapsamına alınıyor.
Zaten 2 seneyi biraz geçince de, tecrübe ile sabittir, kazan mutlaka deliniyor ve garanti kapsamında olmadığından yeni bir ürün veya yedek parça alıyorsunuz mecburen. ^^ |