260733 |

| DEMİRDÖKÜM'ün Hatalı Kombisi Yüzünden Yıllardır Fazla Ödediğim Faturalar!
demirdokumdenşikayetci
[12 Şubat 2008, 09:00]
Demirdöküm marka hk 26000 c.cal demrad kombi aldım. 16.04.2005'te ilk çalıştırma yapıldı. 18.01.2008 tarihine kadar kombiyi kullandım. Kullandığım süre içerisinde özellikle oturduğum blokta en yüksek faturalardan biri de tarafıma gelmekteydi.
16.01.2008'de son 367 YTL tutarında faturayı ödedikten sonra kombinin normal çalışıp çalışmadığını kontrol amacıyla kimsenin aklına gelmemesine rağmen ben yanma pilot alevi gözünden içeriye baktım. Brülörün yarısının yandığını yarısının yanmadığını gördüm.
Bu tablo karşısında dehşete düştüm. Sebebi ise 19 sene 4 ay başka bir firmada görev yaptığım süre içerisinde teknisyenlik hayatımda böyle ayıplı bir malın toplanmaması, yönlendirici yazıların gazetede yayınlanmaması ve müşterilerin düştüğü kötü durumdan büyük imalatçı olan Demirdöküm fabrikalarının kara lekesidir. Hermetik kombilerde çalışma prensibi sit'den gelen gaz brülörde elektronik çakmak ateşiyle yanar. Eğer brülörde tam yanma olmaz ise iyanizasyon çubuğu hata verir elektronik kart ateşlemeyi keser.
Ne var ki kullandığım kombide senelerce imalat hatası olmasına rağmen ayıplı mal statüsünde imalatçı kullanıcıları uyarmamıştır. Brülörün yarısı yandığı için ısıtma süresi uzamakta ayrıca % 50 gaz çiğ olarak fan yoluyla dışarı atılmaktadır.
Ben devreye alış tarihi olan 16.04.2005 tarihinden 18.01.2008 tarihine kadar astronomik doğalgaz kullanım ücreti Demirdöküm firması tarafından yapılan hatalı ürün nedeniyle karşı karşıya kaldım. Sizlerden isteğim aldatılan bir müşteri olarak kullanmış olduğum ama kullanamadığım gaz ücretinin tarafıma ödenmesi için gereğini rica ediyorum.
Not: 18.01.2008 tarihinde Demirdöküm yetkili servisi tarafından bu arıza 11848710 hizmet belgesi ile Demirdöküm yetkili servisi olan Büyükçekmece yetkili servisi tarafından silikon hortum, fan diyaframı, alev yönlendirici sacla tamir edilmiş olup kombimde ufak tefek sorunlar hala devam etmektedir.% |