260673 |

| DEMİRDÖKÜM Kombinin Arızasını Görmezden Geliyor
hkargi
[12 Şubat 2008, 09:00]
Demirdöküm (Taylors) marka kombi 08.07.2006 tarihinde evime takıldı. Ancak kombiyi kullanmaya başladığım tarihten itibaren; kombinin su eksiltme arızası hiç bir şekilde giderilemedi. Evime gelen servis yetkilileri tesisatta kaçak olduğunu, kombinin arızası olmadığını söyleyerek tesisatla ilgili kaçağın yaptırılmasını tavsiye ederek gittiler.
Evimde kaçak olabilecek her yere baktırmama, kırdırmama rağmen evde su kaçağı bulunamadı. Bunun yanında kombi değişik zamanlarda çok sık arıza yapmaya başladı. Örneğin; gaz basınç ayarı(12.12.2006); poravelse ayıracı(12.12.2006); elektronik kart değişimi (09.03.2007); fan değişimi (08.07.2007); muhtelif su kaçağı giderildi (05.12.2007); su seviye sivici (05.01.2008); elektronik kart (14.01.2008); kombi arıza (19.01.2007)
(gelen servislerin doldurduğu hizmet belgeleri)
Yukarıda saydığım bu kadar arızadan sonra Demirdöküm'ün müşteri iletişim merkezi (Mim)'ni arayarak sorunlarımı dile getirdim. Kombinin değiştirilmesini istedim. Mim kombinin değiştirileceğini söyleyerek Ankara merkez servisinin beni arayacağını bildirdi.
Ankara merkez servisinin elemanı son bir kontrolden sonra kombiyi değiştirmek üzere 31.01.2008 tarihinde evime geldi. “Bu kombi sapasağlam, hiçbir şeyi yok” dedikten sonra, doldurduğu "hizmet belgesinde" "cihazın eşanjörü delinmiştir, değişmesi gerekir" ibaresini düşerek gitti.
Hem arızası yok, sapasağlam kombi diyor, hem de arızasına kazanı delik değişmesi gerekir ibaresini yazıyor. Ancak on gündür arızayı gidermeye ne gelen var ne de giden.
Ankara merkez servis elamanının kombiye baktıktan sonraki on günlük süre içerisinde kombinin su seviyesini 24 saatte bir doldurmak zorunda kalıyoruz.
Zaten çok fazla gaz yakan kombi daha fazla gaz yakmaya, aşırı gürültüyle çalışmaya ve ayarlama düğmesi fonksiyonunu yerine getirmemeye başladı.
Artık Demirdöküm'ün servislerini, Mim'lerini aramaktan usandım. Taylor marka kombilerin hemen hepsinin bu şekilde arızaları olduğunu kullanan diğer insanlardan öğrendim.
Sonuç:a. Demirdöküm markası böyle kötü makineler üreterek hem güvenilirliğini yitiriyor, hem marka değerini hızla düşürüyor, hem de çok büyük maddi zarara uğruyordur.
Kombimin iade alınarak üst model bir kombi ile değiştirilmesini veya parasını iade edilmesini arz ederim.^^ |