238633 |

| DEMİRDÖKÜM Klima Montajında Servisten Kaynaklanan Problem Var!
irfjap
[13 Aralık 2007, 09:00]
Üç sene evvel Metro hipermarketten Vestel üretimi Alaska marka bir klima aldım. Üç senedir sorunsuz ve gayet iyi randımanla kullanıyorum. Servis yetkilileri eve geldiler. Tüm hesaplarını yaparak klimayı monte ettiler ve evin görüntüsünü bozmadan son derece iyi bir montajla klimayı takıp, sanki hiçbir iş yapılmamış gibi tertemiz bıraktılar.
Buna güvenerek yaz başında tekrar başka bir odaya Alaska klima aldım. Fakat bu sefer Demirdöküm üretimi imiş. Klimayı alırken montaj bedava dediler. Servis geldi, önce son derece zayıf dübellerle klimayı monte etmeye kalktılar. İtiraz edince duvarı delip, sağlam şekilde monte ettiler. Bunun için 10 YTL aldılar. Sıra iç üniteyi montaja geldi. Bu sefer boru kısa deyip, ya yeni boru parası vermemi ya da yettiği yere kadar koyabileceklerini söylediler. Mecburen yettiği yere kadar taktırdım.
Ardından kablonun kısa geldiğini söyleyip yeni kablo için para istediler. Ben de montaj ücretinin firmaya ait olduğunu söyleyince biraz ileride olan prize açıktan bağladılar. Şu anda klima çalışırken zaman zaman ev titriyor ve komşular gürültüsünden şikayet ediyorlar. Klimanın kumandasının yakınına cep telefonu koyunca klima sapıtıyor ve ancak şalteri açıp kapatınca düzeliyor. Odada açıktan giden kablo gecekondu görüntüsünde duruyor.
Bunlara ek olarak yatak da dahil olmak üzere her taraf toz içinde kaldığından temizlikçi çağırmak zorunda kaldım. 40 YTL de ona gitti. Demirdöküm gibi köklü bildiğim bir firmanın servisi sayesinde imajının silinmesi çok kötü. % |